Current Affairs Quiz 31 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 March 2019

Question 1: Who is the CEO of Gail India?
A. BC Tripathi
B. SC Garg
C. PC Moody
D. JK Mandawarwala

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || CEO: Sh B. C. Tripathi || Founded: August 1984

Question 2: Where is the headquarter of BHEL India?
A. Atul Awad
B. Atul Sobti
C. Atul Sanghi
D. Atul Singhai

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: New Delhi || CEO: Atul Sobti || Founder: Government of India || Founded: 1964 || Subsidiaries: NTPC BHEL Power Projects Private Limited

Question 3: Where is the headquarter of ASEAN?
A. Indonesia
B. Philippines
C. Thailand
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Jakarta, Indonesia || Founded: 8 August 1967 || Members: Indonesia, Thailand, Singapore, Malaysia, Philippines, Vietnam, Cambodia, Brunei, Myanmar (Burma), Laos

Question 4: The 2019 Sultan Azlan Shah Cup was the 28th edition of the Sultan Azlan Shah Cup. It was held in Ipoh, ___________.
A. Indonesia
B. Philippines
C. Thailand
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: D

The 2019 Sultan Azlan Shah Cup was the 28th edition of the Sultan Azlan Shah Cup. It was held in Ipoh, Malaysia.

Question 5: The theme of 2019 Pravasi Bharatiya Divas convention is ________________.
A. Role of Indian Diaspora in building New India
B. Role of Indian Diaspora in building Vibrant India
C. Role of Indian Diaspora in building Incredible India
D. Role of Indian Diaspora in building Emerging India

Answer and Explanation

Answer: A

The theme of 2019 Pravasi Bharatiya Divas convention is ‘Role of Indian Diaspora in building New India.’

Question 6: ASEAN School Games 2019 will be held in Semarang city ___________ in July.
A. Cambodia
B. Philippines
C. Indonesia
D. Laos

Answer and Explanation

Answer: C

ASEAN School Games 2019 will be held in Semarang city Indonesia in July.

Question 7: Tim Cahill is an Australian former professional footballer who last played for _____________ in the Indian Super League
A. Mumbai City FC
B. FC Goa
C. Jamshedpur FC
D. ATK

Answer and Explanation

Answer: C

Tim Cahill is an Australian former professional footballer who last played for Jamshedpur FC in the Indian Super League and played for the Australia national team.

Question 8: The agreement for exchange of country-by-country (CbC) Report in taxation-related matter was signed by PC Mody, Chairman, Central Board of Direct Taxes (CBDT), and _______________, US Ambassador to India.
A. Kenneth I Juster
B. Marc Benioff
C. Parker Harris
D. Richard Verma

Answer and Explanation

Answer: A

The agreement for exchange of country-by-country (CbC) Report in taxation-related matter was signed by PC Mody, Chairman, Central Board of Direct Taxes (CBDT), and Kenneth I Juster, US Ambassador to India.

Question 9: What is the capital of Slovakia?
A. Bratislava
B. Prague
C. Budapest
D. Slovak

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Bratislava || Currency: Euro || Official language: Slovak

Question 10: India will be the guest country at the ________ Book Fair in 2020.
A. Berlin
B. Paris
C. Manchester
D. Barcelona

Answer and Explanation

Answer: B

India will be the guest country at the Paris Book Fair in 2020.

Daily Current Affairs: 31 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 31 March 2019 Current Affairs Quiz 31 March 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest