Current Affairs Quiz 4 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 March 2018

Question 1: Manik Sarkar is the CM of ____
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: D

Manik Sarkar is the CM of Tripura.

Question 2: PB Acharya is the Governor of _____
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: C

PB Acharya is the Governor of Nagaland.

Question 3:Dhammapada are the preachings of _____
A. Lord Krishna
B. Lord Buddha
C. Dalai Lama
D. Valmiki

Answer and Explanation

Answer: B

Dhammapada are the preachings of Lord Buddha.

Question 4: Dinesh Karthik is a ____
A. Snooker player
B. Sprinter
C. Cricketer
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Dinesh Karthik is a cricketer.

Question 5: Who is the Vice Captain of KKR ?
A. Gautam Gambhir
B. Robin Uthappa
C. Virat Kohli
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Robin Uthappa is the Vice Captain of KKR.

Question 6: Which state in India has elected a hung assembly after recent elections?
A. Meghalaya
B. Tripura
C. Nagaland
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Meghalaya elected a hung Assembly with the ruling Congress emerging as the single largest party after winning 21 seats out the 59 that went to polls last month.

Question 7: Which country pays parents to send daughters to school?
A. Algeria
B. Nigeria
C. Albania
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Nigerian govt pays parents to send daughters to school.

Question 8:Which actor-politician has recently won a Lifetime Achievement Award in UK?
A. Hema Malini
B. Jaya Bachchan
C. Shatrughan Sinha
D. Raj Babbar

Answer and Explanation

Answer: C

Actor-politician Shatrughan Sinha has been honoured with a lifetime achievement award for his contribution to the fields of arts and politics at a ceremony in the UK’s Parliament complex

Question 9:Shahzar Rizvi is a ____
A. Swimmer
B. Shooter
C. Wrestler
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: B

Shahzar Rizvi is a shooter.

Question 10: Serious fraud body has recently sought information from which healthcare company?
A. Hinduja
B. Max
C. Apollo
D. Fortis

Answer and Explanation

Answer: D

The SFIO has sought information and documents from Fortis Healthcare.

Daily Current Affairs: 4 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4

Daily Current Affairs 4 March 2018 Current Affairs Quiz March 4 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest