Current Affairs Quiz 6 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 March 2018

Question 1: Biplab Kumar Deb is to be appointed as the CM oxf ____
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: D

Biplab Kumar Deb to be appointed as Tripura CM

Question 2: The global average percentageof women commercial pilots stands at ___
A. 3.4%
B. 4.4%
C. 5.4%
D. 6.4%

Answer and Explanation

Answer: C

The global average percentage of women commercial pilots stands at 5.4%..

Question 3:Which country has announced state of emergency?
A. Russia
B. Sri Lanka
C. China
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: B

Sri Lanka has announced a state of emergency.

Question 4:Which Indian Shooter has won 2 golds in 2 days at the ISSF Shooting World Cup?
A. Manu Bhaker
B.Shahzar Rizvi
C.Jitu Rai
D.Mehuli Ghosh

Answer and Explanation

Answer: A

16-yr old Manu Bhaker won 2 golds in 2 days at the ISSF Shooting World Cup.

Question 5: Who is the brand ambassador of T20 Mumbai League?
A. Gautam Gambhir
B. Robin Uthappa
C. Virat Kohli
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: D

Sachin Tendulkar is the brand ambassador of T20 Mumbai League.

Question 6: Shikha Sharma is the CEO of ___
A. ICICI
B. Axis Bank
C. HDFC
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: B

Shikha Sharma is the CEO of Axis Bank.

Question 7: Gitanjali Gems is owned by ___
A. Nirav Modi
B. Mehul Choksi
C. Lalit Modi
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Gitanjali Gems is owned by Mehul Choksi.

Question 8: India is __most powerful military in the world.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

India ranked fourth most powerful military in world. The Global Firepower Index 2017 has ranked India after US, Russia and China

Question 9:Who has been named as Commissioner of T20 Mumbai League
A. Kapil Dev
B. Ravi Shastri
C. Sachin Tendulkar
D. Sunil Gavaskar

Answer and Explanation

Answer: D

Sunil Gavaskar has been named as Commissioner of T20 Mumbai League

Question 10: China has a military of __ lakh troops.
A. 10
B. 20
C. 30
D. 40

Answer and Explanation

Answer: B

China has a military of 20 lakh troops.

Daily Current Affairs: 6 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6

Daily Current Affairs 6 March 2018 Current Affairs Quiz March 6 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest