Current Affairs Quiz 6 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 6 March 2019

Question 1: Who is the New CEO of ICC?
A. Manu Sawhney
B. Dave Richardson
C. Shashank Manohar
D. Praful Patel

Answer and Explanation

Answer: A

Designated CEO: Manu Sawhney (Jul 2019–) || CEO: Dave Richardson (28 Jun 2012–Jul 2019) || Chairperson: Shashank Manohar || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates

Question 2: Where is the headquarter of Indian Bank?
A. Coimbatore
B. Chennai
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Chennai || CEO: Padmaja Chunduru

Question 3: Who is the CEO of Tata Steel?
A. Cyrus Mistry
B. TV Narendran
C. Ratan Tata
D. VK Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: T. V. Narendran || Founder: Jamsetji Tata || Founded: 25 August 1907, Jamshedpur || Chairperson: Mr V K Sharma

Question 4: Prakash Padukone in __________ and Pullela Gopichand in 2001 are the only winner form India in All England Open (Badminton Men’s singles).
A. 1983
B. 1982
C. 1981
D. 1980

Answer and Explanation

Answer: D

Prakash Padukone in 1980 and Pullela Gopichand in 2001 are the only winner form India in All England Open (Badminton Men’s singles).

Question 5: __________ State Disaster Management Authority has bagged the SKOCH Award 2018 in the field of disaster management.
A. Odisha
B. Karnataka
C. Rajasthan
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha State Disaster Management Authority has bagged the SKOCH Award 2018 in the field of disaster management.

Question 6: Ayushman Bharat and _______ have inked a partnership for providing free healthcare for _____ Cab Drivers.
A. Metro
B. Meru
C. Ola
D. Uber

Answer and Explanation

Answer: D

Ayushman Bharat and Uber have inked a partnership for providing free healthcare for Uber drivers.

Question 7: India will collaborate with ___________, Nepal, Indonesia and Malaysia to protect the three species of Asian Rhinos.
A. Bangladesh
B. Myanmar
C. Bhutan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

India will collaborate with Bhutan, Nepal, Indonesia and Malaysia to protect the three species of Asian Rhinos.

Question 8: Acc. to the Data ia released by IQAir AirVisual and NGO Greenpeace, India, __________ of the top 10 most polluted cities in the world are in India.
A. Seven
B. Eight
C. Nine
D. Six

Answer and Explanation

Answer: A

Acc. to the Data released by IQAir AirVisual and NGO Greenpeace, India, Seven of the top 10 most polluted cities in the world are in India.

Question 9: In Pradhan Mantri Shram Yogi Mandhan (PM-SYM) Yojana, Monthly Pension of __________ rupees to the employees of unorganised sector after 60 years of age.
A. 6000
B. 5000
C. 3000
D. 4000

Answer and Explanation

Answer: C

In Pradhan Mantri Shram Yogi Mandhan (PM-SYM) Yojana, Monthly Pension of 3000 rupees to the employees of unorganised sector after 60 years of age.

Question 10: Where is the headquarter of Olympic Council of Asia?
A. UAE
B. Kuwait
C. Qatar
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: B

President: Ahmed Al-Fahad Al-Ahmed Al-Sabah || Headquarters: Kuwait City, Kuwait || Founded: 16 November 1982 || Membership: 45 National Olympic Committees || Motto: Ever Onward

Daily Current Affairs: 6 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6

Daily Current Affairs 6 March 2019 Current Affairs Quiz 6 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest