Current Affairs Quiz 7th-8th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7th-8th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7th-8th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7th-8th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 7th-8th March 2020

Question 1:According to the Minister of State for Defence, ShripadNaik, Government of India has decided to set up two Defence industrial corridors in the country, one in Uttar Pradesh and another in _____________.
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

According to the Minister of State for Defence, ShripadNaik, Government of India has decided to set up two Defence industrial corridors in the country, one in Uttar Pradesh and another in Tamil Nadu.

Question 2:________________ Pune will host the 108th Indian Science Congress in January 2021.
A. Savitribai Phule Pune University
B. Symbiosis International University Lavale
C. Bharati Vidyapeeth University
D. Indian Institute of Science Education and Research, Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Symbiosis International University’s Lavale campus Pune will host the 108th Indian Science Congress in January 2021.

Question 3:_______ is celebrated as Jan Aushadhi Diwas in India.
A. 7th March
B. 8th March
C. 9th March
D. 10th March

Answer and Explanation

Answer: A

7th March is celebrated as Jan Aushadhi Diwas in India. Aim: To create awareness and providing thrust to the use of generic medicines.

Question 4:Irish architects Yvonne Farrell and Shelley McNamara have been awarded the 2020 ________ Architecture Prize.
A. Pritzker
B. Fields Medal
C. Abel
D. Pulitzer

Answer and Explanation

Answer: A

Irish architects Yvonne Farrell and Shelley McNamara have been awarded the 2020 Pritzker Architecture Prize.

Question 5:Uber sold its food delivery business in India to Zomato for _________.
A. dollar 206 million
B. dollar 225 million
C. dollar 210 million
D. dollar 219 million

Answer and Explanation

Answer: A

Uber sold its food delivery business in India to Zomato for dollar 206 million which includes the investment valued at dollar 171 million and the dollar 35 million of reimbursement of goods and services tax receivable from Zomato to Government of India.

Question 6:Sports brand ________ has signed Bollywood actor Kareena Kapoor Khan as its new brand ambassador.
A. Adidas
B. Reebok
C. PUMA
D. Nike

Answer and Explanation

Answer: C

Sports brand PUMA has signed Bollywood actor Kareena Kapoor Khan as its new brand ambassador.

Question 7:RBI Deputy Governor _____________ has decided to step down by March 31.
A. M K Jain
B. B P Kanungo
C. NS Vishwanathan
D. Michael Mohapatra

Answer and Explanation

Answer: C

RBI Deputy Governor NS Vishwanathan has decided to step down by March 31. Deputy Governors of RBI: B P Kanungo || Michael Mohapatra || M K Jain

Question 8:Mumbai is set to host the _______ International Olympic Committee’s session.
A. 2023
B. 2023
C. 2024
D. 2025

Answer and Explanation

Answer: A

Mumbai is set to host the 2023 International Olympic Committee’s session.

Question 9: Defending champions Australia have won Women’s T20 World Cup 2020 defeating _________.
A. India
B. England
C. Pakistan
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

Defending champions Australia have won Women’s T20 World Cup 2020 defeating India.

Question 10:______________ Airport has been renamed as ChhatrapatiSambhajiMaharaj Airport.
A. Pune
B. Aurangabad
C. Nasik
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: B

Aurangabad Airport has been renamed as ChhatrapatiSambhajiMaharaj Airport. Maharashtra: CM- Uddhav Thackeray || Governor- Bhagat Singh Koshyari

Daily Current Affairs: 7th-8th March

Daily Current Affairs 7 & 8 March 2020 Current Affairs Quiz 7 & 8 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest