Current Affairs Quiz 8 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 March 2018

Question 1:On Women’s day, Delhi government has announced a pilot project under which state-run buses will have _____________

A.Female police constables
B. Security Guards
C.Panic Alarm Systems.
D.CCTV Cameras

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi government has announced a pilot project under which state-run buses would be installed with Panic Alarm Systems.

Question 2: Which state is demanding a special status?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Bihar
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh is demanding a special status.Andhra CM stated that TDP has run out of patience over Centre not giving special status to Andhra Pradesh.

Question 3:Which winter storm recently hit northeast US?
A. Winter Storm Quinn
B. Winter StormBrutus
C. Winter Storm Athena
D. Winter Storm Caesar

Answer and Explanation

Answer: A

2500 flights were cancelled after the second winter storm in less than a week, named Winter Storm Quinn, struck northeastern US states.

Question 4: Ravi Shankar Prasad is the Union _____ Minister
A. Finance
B. Railways
C. Law
D. Home

Answer and Explanation

Answer: C

Ravi Shankar Prasad is the Union Law Minister.

Question 5: The theme of this year’s International Women’s Day was?
A. Equality for Women is Progress for All
B. Women in Decision-making
C. Empower Rural Women, End Poverty and Hunger
D. Time is Now: Rural and urban activists transforming women’s lives

Answer and Explanation

Answer: D

International Women’s Day 2018 theme is “Time is Now: Rural and urban activists transforming women’s lives”.

Question 6:Which Indian architect is being honoured with the Pritzker Architecture Prize?
A.Hafeez Contractor
B. Anupama Kundoo
C. Balkrishna Doshi
D.Satish Gujral

Answer and Explanation

Answer:D

Balkrishna Doshi is being honoured with the Pritzker Architecture Prize

Question 7: Indian women cricketers in grade A will earn ___
A. Rs.25 lakh
B. Rs.50 lakh
C. Rs.1 crore
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Indian women cricketers in grade A will earn Rs.50 lakh.

Question 8:Manchester City has reached __ of Champions league.
A. Quarter finals
B. Semi finals
C. Finals
D. Disqualified

Answer and Explanation

Answer: A

Manchester City has reached the quarter finals of the Champions League.

Question 9:RBI has recently imposed a penalty on which bank over counterfeit notes?
A. IndusInd Bank
B. HDFC Bank
C. Union Bank
D. SBI

Click here to learn more

Answer: D

RBI imposes penalty on SBI over counterfeit notes

Question 10:Which of the following airline was fined for unfair business by the Competition Commission of India?
A. Jet Airways
B. IndiGo
C.SpiceJet
D.All of the Above

Answer and Explanation

Answer:D

Jet Airways, IndiGo, SpiceJet have been fined for unfair business. Jet Airways was fined Rs.39.81 cr while the penalties on IndiGo and SpiceJet are Rs.9.45 cr and Rs.5.1 cr respectively.

Daily Current Affairs: 8 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8

Daily Current Affairs 8 March 2018 Current Affairs Quiz March 8 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest