Current Affairs Quiz 9 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 March 2020

Question 1:___________ has been ranked 1st in overall implementation of PoshanAbhiyan.
A. Andhra Pradesh
B. Karnataka
C. Rajasthan
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh has been ranked 1st in overall implementation of PoshanAbhiyan

Question 2:The 5th edition of BIMSTEC Summit 2020 to be held in ___________.
A. India
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: B

The 5th edition of BIMSTEC Summit 2020 to be held in Colombo, Sri Lanka.

Question 3:The 4th edition of Global Ayurveda Festival will be held at Kochi in Kerala in _____________.
A. May 2020
B. June 2020
C. July 2020
D. August 2020

Answer and Explanation

Answer: A

The 4th edition of Global Ayurveda Festival will be held at Kochi in Kerala in May 2020.

Question 4:Denys Shmygal has become the new prime minister of Ukraine. What is the Capital of Ukraine?
A. Hryvnia
B. Zelensky
C. Ukrainian City
D. Kyiv

Answer and Explanation

Answer: D

President of Ukraine: Volodymyr Zelensky || Capital of Ukraine: Kyiv || Currency of Ukraine: Ukrainian hryvnia.

Question 5:Employees’ Provident Fund Organization has lowered the interest rate from _________ to 8.50% on provident fund deposits.
A. 8.65%
B. 8.60%
C. 8.55%
D. 8.70%

Answer and Explanation

Answer: A

Employees’ Provident Fund Organization has lowered the interest rate from 8.65% to 8.50% on provident fund deposits.

Question 6:Minister for Women and Child Development ____________ released a book titled Chronicles of Change Champions in New Delhi.
A. Meenakshi Lekhi
B. Kirron Kher
C. Smriti ZubinIrani
D. Harsimrat Kaur Badal

Answer and Explanation

Answer: C

Minister for Women and Child Development Smriti ZubinIrani released a book titled Chronicles of Change Champions in New Delhi.

Question 7:___________ Metro Rail in partnership with Paytm has launched a QR-code-based metro ticketing system.
A. Mumbai
B. Delhi
C. Hyderabad
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: C

Hyderabad Metro Rail in partnership with Paytm has launched a QR-code-based metro ticketing system.

Question 8:_____________ has been appointed as the new CEO of Ford India’s alliance with Mahindra & Mahindra ‘Mahindra-Ford Joint Venture’.
A. Anurag Mehrotra
B. Anurag Soni
C. Anurag Sharma
D. Anurag Gupta

Answer and Explanation

Answer: A

Anurag Mehrotra has been appointed as the new CEO of Ford India’s alliance with Mahindra & Mahindra ‘Mahindra-Ford Joint Venture’.

Question 9:____________ was named as the Sportsperson of the year at the 4th edition of Times of India Sports Awards.
A. PV Sindhu
B. Saina Nehwal
C. Mithali Raj
D. Mary Kom

Answer and Explanation

Answer: A

PV Sindhu was named as the Sportsperson of the year at the 4th edition of Times of India Sports Awards.

Question 10:Indian Coast Guard has conducted National Maritime Search and Rescue Workshop and Exercise-2020 (SAREX-20) in ___________.
A. Maharashtra
B. Goa
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Coast Guard has conducted National Maritime Search and Rescue Workshop and Exercise-2020 (SAREX-20) in Goa.

Daily Current Affairs: 9 March

Daily Current Affairs 9 March 2020 Current Affairs Quiz 9 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest