Current Affairs Quiz 1 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 May 2018

Question 1: Who is the Deputy CM of J&K?
A. Nirmal Singh
B. Mehbooba Mufti
C. Kavinder Gupta
D. Omar Abdulla

Answer and Explanation

Answer: C

Kavinder Gupta is the Deputy CM of J&K.

Question 2: Pravasi Bharatiya Divas 2019 will be held in __
A. Delhi
B. Mumbai
C. Varanasi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Pravasi Bharatiya Divas 2019 will be held in Varanasi.

Question 3:___ will launch its own space programme.
A. Sri Lanka
B. Pakistan
C. Myanmar
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

Pakistan will launch its own space programme.

Question 4: Sajid Javid is the new Home Secretary of __
A. US
B. UK
C. Canada
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

Sajid Javid is the new Home Secretary of UK.

Question 5: Who will be appointed as the CEO of Kotak Mahindra Bank?
A. Shankar Acharya
B. Dipak Gupta.
C. Uday Kotak
D. C. Jayaram

Answer and Explanation

Answer: C

Uday Kotak to be CEO of Kotak Mahindra Bank

Question 6: Which country has banned Telegram ?
A. India
B. China
C. Iraq
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: D

Iran has banned Telegram.

Question 7: ____ has allowed donation via crypto mining.
A. UNO
B. Red Cross
C. UNICEF
D. WHO

Answer and Explanation

Answer: C

UNICEF allows donation via crypto mining.

Question 8: GST collection for April has crossed _____
A. Rs.1 tn
B. Rs.2 tn
C. Rs.3 tn
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

GST collection for April is Rs.1.03 tn.

Question 9: India currently leads ICC rankings with __ points
A. 11
B. 12
C. 13
D. 14

Answer and Explanation

Answer: C

India leads ICC rankings with 13 points.

Question 10: Shahzar Rizvi is world no __ shooter.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

Shahzar Rizvi is world no 1 Indian shooter.

Daily Current Affairs: 1 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 1 May 2018 Current Affairs Quiz May 1 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest