Current Affairs Quiz 10 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 May 2018

Question 1:Who was the 1stIndian President to visit Siachen base camp?
A. Pratibha Patil
B. Ram Nath Kovind
C. Abdul Kalam
D. Pranab Mukherjee

Answer and Explanation

Answer: C

Dr. APJ Abdul Kalam was the 1st President to visit Siachen base camp.

Question 2:___ has allowed refugees with families.
A. US
B. UK
C. Myanmar
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: D

Germany has allowed refugees with families to enter the country.

Question 3:Israel has launched air strikes against ___
A. Syria
B. Iraq
C. Iran
D. US

Answer and Explanation

Answer: C

Israel launches air strikes against Iran.

Question 4:There has been a recent Ebola outbreak in ____
A. Syria
B. Russia
C. Japan
D. Congo

Answer and Explanation

Answer: D

There has been an Ebola outbreak in the Democratic Republic of Congo.

Question 5: Walmart has acquired ___ stake in Flipkart.
A. 67%
B. 77%
C. 87%
D. 97%

Answer and Explanation

Answer: B

Walmart has acquired 77% stake in Flipkart.

Question 6:Which among the following acquired Jet Lite in 2007?
A. Air Sahara
B. Air India
C. Spice Jet
D. Jet Airways

Answer and Explanation

Answer: D

Jet Airways acquired Jet Lite in 2007.

Question 7:Recruit Holdings is a ____ human resource company.
A. Chinese
B. Japanese
C. UK
D. Indian

Answer and Explanation

Answer: B

Recruit Holdings is a Japanese human resource company.

Question 8:Mumbai Indians is presently in the __ position on the IPL table.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

Mumbai Indians is in the 4th position on the IPL table.

Question 9: Ebola was discovered in ___.
A. 1966
B. 1976
C. 1986
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Ebola virus was discovered in 1976.

Question 10: ___ Parliament passed bill granting rights to transgenders.
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Israel
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: B

Pakistan Parliament passed bill granting rights to transgenders.

Daily Current Affairs: 10 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 10 May 2018 Current Affairs Quiz May 10 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest