Current Affairs Quiz 10 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 May 2019

Question 1:The Final of Coppa Italia Football cup 2019 will be played on 15 May 2019 at the Stadio Olimpico in Rome between ___________ and Lazio.
A. Inter Milan
B. A.C. Milan
C. Atalanta
D. Fiorentina

Answer and Explanation

Answer: C

The Final of Coppa Italia Football cup 2019 will be played on 15 May 2019 at the StadioOlimpico in Rome between Atalanta and Lazio.

Question 2:The final of UEFA Europa League 2018-19 will be played on 29 May 2019 at the Olympic Stadium in Baku between __________ and Arsenal.
A. Man United
B. Chelsea
C. Liverpool
D. Sevilla FC

Answer and Explanation

Answer: B

The final of UEFA Europa League 2018-19 will be played on 29 May 2019 at the Olympic Stadium in Baku between Chelsea and Arsenal.

Question 3:The 2019 Madrid Open (sponsored by Mutua) is a professional tennis tournament played on outdoor ___________ at the Park Manzanares in Madrid, Spain.
A. AstroTurf Court
B. Grass Court
C. Hard Court
D. Clay Court

Answer and Explanation

Answer: D

The 2019 Madrid Open (sponsored by Mutua) is a professional tennis tournament played on outdoor clay courts at the Park Manzanares in Madrid, Spain from 3 May–12 May 2019.

Question 4:Central Board of Indirect Taxes and Customs has organized World Customs Organisation (WCO) for Asia-Pacific region meeting in ___________.
A. Kochi
B. New Delhi
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) has organized World Customs Organisation (WCO) for Asia-Pacific region meeting in Kochi, Kerala.

Question 5:Facebook is planning to use ____________ as a key hub for the development of a new WhatsApp mobile payment feature.
A. London
B. Paris
C. Singapore
D. Madrid

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook is planning to use London as a key hub for the development of a new WhatsApp mobile payment feature.

Question 6:GRIHA council was founded by ___________.
A. FICCI
B. CCI
C. TERI
D. Centre for Science and Environment research

Answer and Explanation

Answer: C

The Energy and Resources Institute is a research institute in New Delhi that specializes in the fields of energy, environment and sustainable development. Established in 1974, it was formerly known as the Tata Energy Research Institute.

Question 7:Acc. to a Report from RBI, Bank credit grew by __________in FY 2018-19 as compared to 10.3% in FY 2017-18.
A. 11.2%
B. 12.2%
C. 13.2%
D. 14.2%

Answer and Explanation

Answer: C

Bank credit grew by 13.2% in FY 2018-19 as compared to 10.3% in FY 2017-18.

Question 8:__________ flight carrier, Qantas has operated world’s first zero-waste commercial flight.
A. Australian
B. Malaysian
C. American
D. British

Answer and Explanation

Answer: A

Australian flight carrier, Qantas has operated world’s first zero-waste commercial flight.

Question 9:WTO Ministerial meeting of developing countries is being hosted by India in ____________.
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: A

WTO Ministerial meeting of developing countries is being hosted by India in New Delhi.

Question 10:Purple frog also known as Maveli frog or Pignose Frog can be designated as __________ state amphibian.
A. Andhra Pradesh
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Purple frog also known as Maveli frog or Pignose Frog can be designated as Kerala’s state amphibian.

Daily Current Affairs: 10 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 10 May 2019 Current Affairs Quiz 10 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest