Current Affairs Quiz 11 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 May 2018

Question 1:Lalu Prasad Yadav is convicted in __ fodder scam cases.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: C

Lalu Prasad Yadav is convicted in 4 fodder scam cases.

Question 2: PM Modi flagged off India to ___ bus service.
A. China
B. Nepal
C. Myanmar
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

PM Modi flagged off India-Nepal bus service.

Question 3:Mount Merapi is an active volcano in ___
A. Syria
B. Iraq
C. Iran
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: D

Mount Merapi is an active volcano in Indonesia.

Question 4: Donald Trump and Kim Jong-un will meet in which country?
A. Singapore
B. Russia
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Donald Trump and Kim Jong-un will meet in Singapore.

Question 5:How many ISIS leaders were captured in a sting operation by US and Iraq?
A. 5
B. 7
C. 8
D. 6

Answer and Explanation

Answer: A

5 most wanted ISIS leaders were captured in the sting operation.

Question 6:Mount Merapi spewed ash up to __ high
A. 3 km
B. 4 km
C. 5 km
D. 6 km

Answer and Explanation

Answer: C

Mount Merapi spewed ash up to 5 km high.

Question 7:Oil prices hit __ per barrel
A. $74
B. $75
C. $76
D. $77

Answer and Explanation

Answer: D

Oil prices hit $77 per barrel.

Question 8:India is in __ spot in business optimism index.
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: D

India is in 6th spot in business optimism index.

Question 9: Rafael Nadal recently won __ straight set on clay.
A. 30th
B. 40th
C. 50th
D. 60th

Answer and Explanation

Answer: C

Rafael Nadal wins 50th straight set on clay.

Question 10: Which is the 1st team to qualify for playoffs in IPL 2018?
A. DD
B. MI
C. SRH
D. KKR

Answer and Explanation

Answer: C

Sun Risers Hyderabad is the 1st team to qualify for playoffs in IPL 2018.

Daily Current Affairs: 11 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 11 May 2018 Current Affairs Quiz May 11 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest