Current Affairs Quiz 12 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 May 2018

Question 1:Rohtang pass is at ____ ft
A. 12000
B. 13000
C. 14000
D. 15000

Answer and Explanation

Answer: B

Rohtang pass is at 13,000 ft.

Question 2:Polls in Karnataka will be held for how many constituencies?
A. 220
B. 221
C. 222
D. 224

Answer and Explanation

Answer: C

Polls are held for 222 constituencies.

Question 3:Which state has launched the Ruth’s Bandhu scheme?
A. Andhra Pradesh
B. Maharashtra
C. Uttar Pradesh
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: D

Telangana govt launched the scheme for farmers in the state.

Question 4:India’s clean energy capacity is at how many GWs?
A. 70
B. 80
C. 90
D. 100

Answer and Explanation

Answer: A

India’s clean energy capacity is at 70 GW.

Question 5:Which country recently held parliamentary election ?
A. Iraq
B. Iran
C. Syria
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: A

Iraq holds parliamentary election amidst tight security.

Question 6:Bangabandhu is a satellite from ____
A. China
B. Japan
C. Bangladesh
D. Russia

Click here to learn more

Answer : C

Bangabandhu is a communication satellite from Bangladesh.

Question 7:Prof. Muhammad Yunus is the founder of ___ Bank
A. SBI
B. NABARD
C. UBI
D. Grameen

Answer and Explanation

Answer: D

Yunus is the founder of Grameen bank.

Question 8: Commonwealth Games medalist G Sathiyan as signed with___ TT club.
A. Spanish
B. Italian
C. Chinese
D. German

Answer and Explanation

Answer: D

G Sathiyan signed with German TT club.

Question 9:Frauds upto ___ cr should be reported to CBI’s Anti-corruption branch by public sector banks.
A. 20
B. 25
C. 15
D. 10

Answer and Explanation

Answer: B

Frauds up to Rs. 25 Cr should be reported to CBI’s Anti-Corruption Branch.

Question 10:Falcon __ is certified to carry humans to space later this year.
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer and Explanation

Answer: C

Falcon 9 is certified to carry humans to space this year.

Daily Current Affairs: 12 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 12 May 2018 Current Affairs Quiz May 12 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest