Current Affairs Quiz 13 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 May 2018

Question 1: Government of India is planning a nationwide ban on which of the following?
A. Petrol
B. Diesel
C. Petcoke
D. Electric vehicles

Answer and Explanation

Answer: C

Govt plans nation-wide ban on petcoke.

Question 2: Which metro station in India will get the tallest escalator ?
A. Chennai
B. Delhi
C. Mumbai
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi metro station will get escalator at 15.6m escalation.

Question 3: Army has finalised a project worth ___ to reduce dependence on imports.
A. Rs.12,000 cr
B. Rs.13,000 cr
C. Rs.14,000 cr
D. Rs.15,000 cr

Answer and Explanation

Answer: D

Army finalises project worth Rs.15,000 cr.

Question 4: Which country has asked Syria to deport Iran forces?
A. Israel
B. Russia
C. US
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Israel has asked Syria to deport Iran forces.

Question 5: Hennes is a robotic ___
A. Hand
B. Pen
C. Pencil
D. Automobile

Answer and Explanation

Answer: A

Hennes is a robotic hand.

Question 6: Which BJP leader has asked for elimination of income tax?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Subramanian Swamy
D. Pranab Mukherjee

Answer and Explanation

Answer: C

BJP leader Subramanian Swamy asked for elimination of income tax.

Question 7: Jio has filed a complaint against which company?
A. Vodafone
B. Idea
C. Tata
D. Airtel

Answer and Explanation

Answer: D

Jio has filed complaint against Airtel .

Question 8: Exports via Indian post will boost which of the following?
A. Start up India
B. Jan Dhan
C. Mudra
D. Make in India

Answer and Explanation

Answer: D

Exports via Indian post will boost Make in India programme.

Question 9: Rayudu is the __ player to score a century in IPL 2018.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Ambati Rayudu is the 2nd player after Rishabh Pant.

Question 10: CSK is presently in the __ spot in IPL 2018 points table.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

CSK is in 2nd spot with 16 points.

Daily Current Affairs: 13 May

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 13 May 2018 Current Affairs Quiz May 13 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest