Current Affairs Quiz 13 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 May 2019

Question 1:__________ defender Virgil van Dijk has been named Premier League Player of the Season.
A. Liverpool
B. Arsenal
C. Manchester United
D. Chelsea

Answer and Explanation

Answer: A

Liverpool defender Virgil van Dijk has been named Premier League Player of the Season.

Question 2:Mercedes’ Lewis Hamilton __________ has won the Spanish Grand Prix in Barcelona, Spain.
A. Italian
B. British
C. Spanish
D. German

Answer and Explanation

Answer: B

Mercedes’ Lewis Hamilton (British) has won the Spanish Grand Prix in Barcelona, Spain.

Question 3:Who is the Chairman of NABARD?
A. Harsh Kumar Bhanwala
B. Rajnish Kunar
C. R Mangalam
D. Ajay Tyagi

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 12 July 1982 || Headquarters: Mumbai || Agency executive: Harsh Kumar Bhanwala (Chairman) || Formation: July 12, 1982; 36 years ago

Question 4:Pakistan has accorded staff level agreement with ________ on a bailout package of $6 billion over three years.
A. WEF
B. WTO
C. WB
D. IMF

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan has accorded staff level agreement with IMF on a bailout package of $6 billion over three years.

Question 5:The ‘ALFA-X’ version of the Shinkansen train has successfully tested out by ________.
A. Japan
B. China
C. USA
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

The ‘ALFA-X’ version of the Shinkansen train has successfully tested out by Japan.

Question 6:What is the Capital of the State of Eritrea?
A. Ankara
B. Eritrean
C. Asmara
D. Nakfa

Answer and Explanation

Answer: C

Eritrea:- Capital: Asmara || Continent: Africa || Currency: Eritrean Nakfa

Question 7:United Nations General Assembly will held 2020 Ocean Conference in June 2020 in _______.
A. Romania
B. Portugal
C. Greece
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

United Nations General Assembly will held 2020 Ocean Conference in June 2020 at Lisbon in Portugal.

Question 8:Florence Nightingale was an _________ social reformer and statistician, and the founder of modern nursing.
A. English
B. German
C. French
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: A

Florence Nightingale was an English social reformer and statistician, and the founder of modern nursing. Nightingale came to prominence while serving as a manager and trainer of nurses during the Crimean War, in which she organised care for wounded soldiers.

Question 9:Where is the Headquarter of WTO?
A. Geneva
B. Zurich
C. Bern
D. Lausanne

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Geneva, Switzerland || Purpose: Reduction of tariffs and other barriers to trade || Founded: 1 January 1995

Question 10:Department of _____________ has launched MANAV- Human Atlas Initiative which is aimed to understand the role of tissues and cell in the human body.
A. Nanotechnology
B. Biotechnology
C. Health and Science
D. Human Resource Development

Answer and Explanation

Answer: B

Department of Biotechnology has launched MANAV- Human Atlas Initiative which is aimed to understand the role of tissues and cell in the human body.

Daily Current Affairs: 13 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 13 May 2019 Current Affairs Quiz 13 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest