Current Affairs Quiz 14 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 May 2018

Question 1:Petrol prices have reached highest since ___
A. 2011
B. 2012
C. 2013
D. 2014

Answer and Explanation

Answer: C

Petrol prices have reached Rs.74.80, highest since 2013.

Question 2: Which state recorded most deaths in the recent thunderstorms?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Uttar Pradesh recorded 39 deaths.

Question 3:Which country in South Asia witnessed most Internet shutdowns ?
A. Pakistan
B. Bangladesh
C. Sri Lanka
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

India recorded most Internet shutdowns in South Asia.

Question 4: Sarah Mullally is the __ female Bishop of London.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: A

Sarah Mullally is the 1st female Bishop of London.

Question 5: The legislation to allow female bishops was adopted by the Church of England in __
A. 2014
B. 2015
C. 2016
D. 2017

Answer and Explanation

Answer: A

The legislation was adopted by the Church of England in 2014.

Question 6:____is the National Security Advisor of US.
A. Rex Tillerson
B. Melanie Trump
C. John Bolton
D. Ivanka Trump

Answer and Explanation

Answer: C

John Bolton is the National Security Advisor of US.

Question 7:Wholesale inflation is at _____
A. 2.30%
B. 2.47%
C. 3.18%
D. 7.85%

Answer and Explanation

Answer: C

Wholesale inflation hits 4-month high of 3.18%.

Question 8:____ has topped UK rich list.
A. Srichand
B. Gopichand
C. Jeff Bezos
D. Jim Ratcliffe

Answer and Explanation

Answer: D

Jim Ratcliffe tops UK rich list.

Question 9:Manchester City has scored _____ goals in this Premier League season.
A. 90
B. 100
C. 110
D. 120

Answer and Explanation

Answer: B

Manchester City has scored 100 goals in Premier League season.

Question 10:Roger Federer is ranked __ in the latest ATP rankings.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: A

This comes after Rafael Nadal lost in Madrid Open quarters.

Daily Current Affairs: 14 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 14 May 2018 Current Affairs Quiz May 14 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest