Current Affairs Quiz 14 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14 May 2019

Question 1:ISRO will launch India’s latest radar imaging satellite __________.
A. RISAT-2B
B. ISAT-2B
C. INSAT-2B
D. INDSAT-2B

Answer and Explanation

Answer: A

ISRO will launch India’s latest radar imaging satellite RISAT-2B. RISAT-2B, or Radar Imaging Satellite 2 is an Indian radar reconnaissance satellite that is part of India’s RISAT programme.

Question 2:Vice President of India Venkaiah Naidu hold talks with Vietnamese Prime Minister Xuan Phuc in _______.
A. Mumbai
B. Hanoi
C. Lima
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Vice President of India Venkaiah Naidu hold talks with Vietnamese Prime Minister Xuan Phuc in Hanoi.

Question 3:Sri and Gopi Hinduja and family with __________ ha topped the Sunday Times Rich List of the 1000 wealthiest people or families resident in the United Kingdom.
A. £22bn
B. £25bn
C. £27bn
D. £29bn

Answer and Explanation

Answer: A

Sri and Gopi Hinduja and family with £22bn ha topped the Sunday Times Rich List of the 1,000 wealthiest people or families resident in the United Kingdom.

Question 4:Navy Admiral John Michael Richardson of __________ had bilateral discussions with Admiral Sunil Lanba of India.
A. USA
B. UK
C. Canada
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: A

Navy Admiral John Michael Richardson of USA had bilateral discussions with Admiral Sunil Lanba of India.

Question 5:‘Christchurch Call’ is an ambitious initiative aimed at curbing extremism online, launched by French President Emmanuel Macron and New Zealand’s Prime Minister ___________.
A. Jacinda Ardern
B. Clarke Gayford
C. Winston Peters
D. Simon Bridges

Answer and Explanation

Answer: A

‘Christchurch Call’ is an ambitious initiative aimed at curbing extremism online, launched by French President Emmanuel Macron and New Zealand’s Prime Minister Jacinda Ardern.

Question 6:China will host a Conference on Dialogue of Asian Civilizations in _________.
A. Hong Kong
B. Guangzhou
C. Beijing
D. Shanghai

Answer and Explanation

Answer: C

China will host a Conference on Dialogue of Asian Civilizations in Beijing. Theme :- ‘Promoting mutual learning and exchanges among Asian civilizations through Film and TV’.

Question 7:Where is the Headquarter of LIC India?
A. Lucknow
B. Pune
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Mumbai || Owner: Government of India || Founder: Government of India || Founded: 1 September 1956

Question 8:________ Bank has partnered with Goibibo to launch ‘Goibibo _________ Bank Travel Card.
A. ICICI
B. HDFC
C. Yes
D. Kotak

Answer and Explanation

Answer: A

ICICI Bank has partnered with Goibibo to launch ‘Goibibo ICICI Bank Travel Card.

Question 9:Paytm has collaborated with ___________ to launch its first credit card ‘Paytm First Card’.
A. Citi Bank
B. ICICI Bank
C. Kotak Bank
D. Union Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Paytm has collaborated with Citibank to launch its first credit card ‘Paytm First Card’.

Question 10:Off-spinner Sana Mir of _________ has become the highest Wicket-Taking Spinner in ODI (Women Cricket).
A. India
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

Off-spinner Sana Mir of Pakistan has become the highest Wicket-Taking Spinner in ODI (Women Cricket).

Daily Current Affairs: 14 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 14 May 2019 Current Affairs Quiz 14 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest