Current Affairs Quiz 14th May 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14th May 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14th May 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14th May 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14th May 2020

Question 1:India has been ranked at _____________ place on Global Energy Transition Index by World Economic Forum.
A. 75th
B. 76th
C. 77th
D. 74th

Answer and Explanation

Answer: D

India has been ranked at 74th place on Global Energy Transition Index by World Economic Forum. Top Three: 1. Sweden || 2. Switzerland || 3. Finland

Question 2:FIFA Under-17 Women’s World Cup in ____________ has been rescheduled to February 17 till March 7, 2021.
A. Japan
B. India
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

FIFA Under-17 Women’s World Cup in India has been rescheduled to February 17 till March 7, 2021. FIFA: President: Gianni Infantino || Headquarters: Zurich, Switzerland

Question 3:Which of the following is the winner of FIDE Chess.com Online Nations Cup?
A. USA
B. India
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Winner: China || Runner-up: USA || India is at 5th rank.

Question 4:_____________ cyclist Remy Di Gregorio has been banned by International Cycling Union for 4 years.
A. French
B. German
C. Spanish
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: A

French cyclist Remy Di Gregorio has been banned by International Cycling Union for 4 years. International Cycling Union (UCI): Headquarters– Aigle, Switzerland || President– David Lappartient

Question 5:Where is the headquarter of International Energy Agency?
A. Paris
B. Vienna
C. Hague
D. Madrid

Answer and Explanation

Answer: A

The International Energy Agency is a Paris-based autonomous intergovernmental organization established in the framework of the Organisation for Economic Co-operation and Development in 1974 in the wake of the 1973 oil crisis.

Question 6: _____________ has been appointed the new chairman of the Central Board of Secondary Education replacing Anita Karwal.
A. Manoj Jha
B. Manoj Arora
C. Manoj Ahuja
D. Manoj Sinha

Answer and Explanation

Answer: C

Manoj Ahuja has been appointed the new chairman of the Central Board of Secondary Education replacing Anita Karwal.

Question 7:____________ of the BRICS has disbursed USD one billion emergency assistance loan to India.
A. ADB
B. AIIB
C. NDB
D. BOC

Answer and Explanation

Answer: C

New Development Bank of the BRICS has disbursed USD one billion emergency assistance loan to India. New Development Bank: Headquarters: Shanghai, China || President: K. V. Kamath || Founded: 15 July 2014

Question 8:____________ Government has launched ‘e-Sanjivani OPD’ which is an online OPD services for people during lockdown.
A. Gujarat
B. Karnataka
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: D

Maharashtra Government has launched ‘e-Sanjivani OPD’ which is an online OPD services for people during lockdown.

Daily Current Affairs: 14th May

Daily Current Affairs 14 May 2020 Current Affairs Quiz 14 May 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest