Current Affairs Quiz 15 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 May 2018

Question 1:Which IIM has launched Bharat Inclusion Initiative ?
A. Ahmedabad
B. Bangalore
C. Calcutta
D. Indore

Answer and Explanation

Answer: A

IIM Ahmedabad launched the initiative to fund startups.

Question 2: Which state’s farmers have sought mass euthanasia over land acquisition row ?
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

5000 farmers in Gujarat sought mass euthanasia.

Question 3:Which foundation is funding the Bharat Inclusion Initiative ?
A. Red Cross
B. Youth for Seva
C. UNO
D. The Bill and Melinda Gates Foundation

Answer and Explanation

Answer: D

The Bill and Melinda Gates Foundation committed $25 mn for the initiative.

Question 4:Which countryhas approved loan for Sri Lankan expressway?
A. China
B. India
C. Japan
D. US

Answer and Explanation

Answer: A

China has sanctioned loan for Sri Lankan expressway.

Question 5: RBI’s target of medium-term inflation is ____
A. 3%
B. 4%
C. 4.5%
D. 5%

Answer and Explanation

Answer: B

RBI’s target of retail inflation is 4%.

Question 6:____to step down as the CEO of Vodafone.
A. Rex Tillerson
B. Nick Read
C. John Bolton
D. Vittorio Colao

Answer and Explanation

Answer: D

Vittorio Colao will step down as the CEO of Vodafone.

Question 7:Retail inflation has hit ____
A. 2.30%
B. 2.47%
C. 4.58%
D. 7.85%

Answer and Explanation

Answer: C

Retail inflation hits 4.58%.

Question 8: Virat Kohli slammed 500+ runs in __ IPL seasons
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: C

Kohli slammed 500+ runs in 5 IPL seasons.

Question 9:___ has acquired Telenor India.
A. Reliance Jio
B. Bharti Airtel
C. Reliance communications
D. Vodafone

Answer and Explanation

Answer: B

Bharti Airtel acquires Telenor India.

Question 10:___ has arrested 1700 drug traffickers.
A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Myanmar
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: D

Bangladesh arrested the drug traffickers across the borders.

Daily Current Affairs: 15 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 15 May 2018 Current Affairs Quiz May 15 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest