Content Ad 002

Current Affairs Quiz 17 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 May 2018

Question 1:Who took oath as the CM of Karnataka ?
A. Siddharamaiah
B. Yeddyurappa
C. Kumaraswamy
D. Deve Gowda

Answer and Explanation

Answer: B

BS Yeddyurappa took oath as the Chief Minister of Karnataka.

Question 2: A central university is approved to be set up in ___
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

A central university will be set up in Anantpur district.

Question 3:Which will be the most populous nation by 2050?
A. China
B. India
C. Nigeria
D. US

Answer and Explanation

Answer: B

India will be most populous nation by 2050.

Question 4: Delhi will be the most populous city in the world by __
A. 2019
B. 2023
C. 2028
D. 2033

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi will be the most populous city in the world by 2028.

Question 5: Which country will stop collecting GST ?
A. India
B. Australia
C. Argentina
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: D

Malaysia will stop collecting GST from June 1.

Question 6: Rodrigo Duterte is the President of ____
A. Philippines
B. Russia
C. China
D. Guatemala

Answer and Explanation

Answer: A

Rodrigo Duterte is the President of Philippines.

Question 7:Philippines has lifted ban on ____
A. Iraq
B. Iran
C. Kuwait
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: C

Philippines lifts ban on Kuwait .

Question 8:Shares of which company have surged by 47,000% in 14 yrs?
A. TCS
B. CTS
C. Tencent
D. Accenture

Answer and Explanation

Answer: C

Tencent shares surged by 47.000% in 14 yrs.

Question 9:MI is in the __ position in IPL 2018 table.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

MI is in 4th position in IPL 2018 table.

Question 10: The record for most successful climbs of Mt.Everest is __ attempts
A. 20
B. 21
C. 22
D. 23

Answer and Explanation

Answer: C

The record for most successful attempts is 22.

Daily Current Affairs: 17 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 17 May 2018 Current Affairs Quiz May 17 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img