Current Affairs Quiz 19 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 May 2018

Question 1: Who will take oath as the CM of Karnataka ?
A. BS Yeddyurappa
B. Siddaramaiah
C. Kumaraswamy
D. H.D Deve Gowda

Answer and Explanation

Answer: C

JD(S)’ Kumaraswamy will take oath as the CM of Karnataka.

Question 2: Environment Day 2018 will be hosted by ___
A. China
B. France
C. Japan
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

India will host the Environment Day 2018.

Question 3: Prince Harry is ____ in-line to the British Throne.
A. 4th
B. 5th
C. 6th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: C

Prince Harry is the 6th-in-line to the British throne.

Question 4: India dragged US to ___ over tariffs
A. UNO
B. UNICEF
C. WTO
D. ICJ

Answer and Explanation

Answer: C

India pulled US to WTO over import tariffs.

Question 5: ____ has won Charity Award in London.
A. National Geography
B. Discovery
C. Red Cross
D. Jagriti Yatra

Answer and Explanation

Answer: D

Jagriti Yatra wins Charity Award in London.

Question 6: _____ has been appointed as the independent director of Tata Sons.
A. Rajnish Kumar
B. Harish Manwani
C. Chanda Kochhar
D. Shikha Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

Harish Manwani is appointed as the independent director of Tata Sons.

Question 7: NITI Aayog organised Venture Capital Symposium 2018 for how many days?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: A

NITI Aayog organizes the Symposium for 3 days.

Question 8: KKR is the __ team to reach playoffs.
A. Third
B. Fourth
C. Fifth
D. Sixth

Answer and Explanation

Answer: A

KKR is the third team to reach IPL 2018 playoffs.

Question 9: Swraj Paul is the Founder of ___ group of Industries.
A. Tata
B. Baidu
C. Caparo
D. Disney

Answer and Explanation

Answer: C

Swraj Paul is the founder of Caparo group of industries..

Question 10: Clean-up drive has been launched for __ beaches in India.
A. 11
B. 24
C. 33
D. 44

Answer and Explanation

Answer: B

Clean-up drive is launched for 24 beaches and 24 waterbodies in India.

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19

Daily Current Affairs 19 May 2018 Current Affairs Quiz May 19 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest