Current Affairs Quiz 2 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 May 2018

Question 1:Who is the telecom secretary at present?
A. Nirmal Singh
B. JS Deepak
C. PK Pujari
D. Aruna Soundararajan

Answer and Explanation

Answer: D

Aruna Soundararajan is the telecom secretary.

Question 2:What is the per country quota allotment for green cards in USA?
A. 5%
B. 6%
C. 7%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: C

7% is the country quota allotment for green cards.

Question 3: Insight is a NASA mission to __
A. Venus
B. Mars
C. Jupiter
D. Saturn

Answer and Explanation

Answer: B

Insight is a NASA mission to Mars.

Question 4: Which is the most polluted city in the world ?
A. Agra
B. Kanpur
C. Vatican city
D. Tokyo

Answer and Explanation

Answer: B

Kanpur it the most polluted city in the world.

Question 5: World __ Day was observed on May 1st.
A. Aids
B. Hepatitis
C. Asthma
D. Heritage

Answer and Explanation

Answer: C

World Asthma Day was observed on May 1st .

Question 6:Which among the following will sell its electric unit?
A. Schindler
B. L&T
C. General Electric
D. PSG Motors

Answer and Explanation

Answer: B

L&T will sell its electric unit to Schindler.

Question 7: India has __ cities among 20 most polluted cities.
A. 12
B. 14
C. 16
D. 18

Answer and Explanation

Answer: B

14 cities in India are among 20 most polluted cities in the world.

Question 8:Petro is a cryptocurrency backed by ___
A. Italy
B. France
C. Venezuela
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

Petro is a cryptocurrency backed by Venezuela.

Question 9:India is currently ranked at __ in ODI ranking.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

India is ranked at world no 2 in ODI ranking.

Question 10:Prize money for __ has been increased by 7.6%.
A. US Open
B. Australian Open
C. Wimbledon
D. French Open

Answer and Explanation

Answer: C

Prize money for Wimbledon is increased by 7.6% to Rs.300 cr.

Daily Current Affairs: 2 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 2 May 2018 Current Affairs Quiz May 2 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest