Current Affairs Quiz 20 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 May 2018

Question 1: Which state’s govt has reserved 10% police posts for women?
A. Manipur
B. Meghalaya
C. Tripura
D. Shillong

Answer and Explanation

Answer: C

Tripura govt reserves 10% police posts for women.

Question 2: A Govt-run Ayurveda hospital has used goat blood to treat which disease?
A. Haemophilia
B. Thalassemia
C. Cancer
D. AIDS

Answer and Explanation

Answer: B

A hospital in Punjab will use goat blood to treat Thalassemia patients.

Question 3: Justice Ramalingam Sudhakar has been appointed as the Chief Justice of ____.
A. Manipur
B. Meghalaya
C. Tripura
D. Shillong

Answer and Explanation

Answer: A

Justice Ramalingam Sudhakar is appointed as the Chief Justice of Manipur.

Question 4: Israel has built a missile fence across border with ____
A. Iraq
B. Iran
C. Jordan
D. Lebanon

Answer and Explanation

Answer: C

Israel has built a missile fence across border with Jordan.

Question 5: ____ has agreed to increase US imports.
A. Japan
B. France
C. China
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

China agrees to increase US imports.

Question 6: Communist parties of which country have united to form largest left party?
A. China
B. Congo
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: C

Nepal’s Communist parties unite to form largest left party.

Question 7: Foreigners obtaining e-visas can stay in India up to ___ days.
A. 30
B. 40
C. 50
D. 60

Answer and Explanation

Answer: D

Foreigners obtaining e-visas can stay up to 60 days.

Question 8: Which bank has admitted to manipulation of children’s accounts?
A. JP Morgan
B. Commonwealth
C. Standard Chartered
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: B

Commonwealth bank admitted to manipulation of children’s accounts.

Question 9: Which batsmen has scored 100-plus boundaries in IPL 2018?
A. MS Dhoni
B. Rishabh Pant
C. Chris Gayle
D. Pruthvi Shaw

Answer and Explanation

Answer: B

Rishabh Pant hit 100-plus boundaries in IPL 2018.

Question 10: Gianluigi Buffon is a goalkeeper from ____
A. Australia
B. England
C. Italy
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

Gianluigi Buffon is a goalkeeper from Italy.

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20

Daily Current Affairs 20 May 2018 Current Affairs Quiz May 20 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]