Current Affairs Quiz 20 May 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 May 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 May 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 May 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 20 May 2020

Question 1:Who is the CEO of ICC?
A. David Richardson
B. Shashank Manohar
C. Manu Sahney
D. Jagmohan Dalmiya

Answer and Explanation

Answer: C

Chairman of ICC: Shashank Manohar || Chief Executive: Manu Sahney || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates.

Question 2:The Primary Football League of ___________ Bundesliga has become first major sports event to resume post COVID-19 lockdown.
A. France
B. Germany
C. Spain
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: B

The Primary Football League of Germany Bundesliga has become first major sports event to resume post COVID-19 lockdown.

Question 3:The National Hydrographer to the Government of India and Vice Admiral Vinay Badhwar has been honoured with the 2019 Alexander Dalrymple Award by __________ Government.
A. France
B. USA
C. UK
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

The National Hydrographer to the Government of India and Vice Admiral Vinay Badhwar has been honoured with the 2019 Alexander Dalrymple Award by UK Government.

Question 4: World Metrology Day is an event occurring on ________ celebrating the International System of Units.
A. 20 May
B. 21 May
C. 22 May
D. 23 May

Answer and Explanation

Answer: A

World Metrology Day is an event occurring on 20 May celebrating the International System of Units. Theme: Measurements for Global Trade.

Question 5:Health Minister ____________ is set to take charge as chairman of the WHO Executive Board at its 147th session.
A. Dr Harsh Vardhan
B. Hardeep Singh Puri
C. Faggan Singh Kulaste
D. Prakash Javadekar

Answer and Explanation

Answer: A

Health Minister Dr Harsh Vardhan is set to take charge as chairman of the WHO Executive Board at its 147th session. He will succeed Dr Hiroki Nakatani of Japan, currently the Chairman of the 34-member WHO Executive Board.

Question 6:Landing Craft Utility Ship ‘INLCU L57’ commissioned into Indian Navy in Port Blair by Garden Reach _________________.
A. HAL
B. IRCON International Limited
C. EdCil (India) Limited
D. Shipbuilders and Engineers Limited (GRSE)

Answer and Explanation

Answer: D

Landing Craft Utility Ship ‘INLCU L57’ commissioned into Indian Navy in Port Blair by Garden Reach Shipbuilders and Engineers Limited (GRSE).

Question 7:__________ has become first bank in India to allow video KYC.
A. ICICI Bank
B. Axis Bank
C. Kotak Mahindra Bank
D. HDFC Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Kotak Mahindra Bank has become first bank in India to allow video KYC.

Question 8:__________ Government has launched Charan Paduka campaign for migrant labourers.
A. Haryana
B. Uttar Pradesh
C. Karnataka
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Madhya Pradesh Government has launched Charan Paduka campaign for migrant labourers.

Question 9:World Bee Day is celebrated on __________. On this day Anton Janša, the pioneer of beekeeping, was born in 1734.
A. 20 May
B. 21 May
C. 22 May
D. 23 May

Answer and Explanation

Answer: A

World Bee Day is celebrated on May 20. On this day Anton Janša, the pioneer of beekeeping, was born in 1734. Theme: ‘Save the Bees’.

Daily Current Affairs: 20 May

Daily Current Affairs 20th May 2020 Current Affairs Quiz 20th May 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest