Current Affairs Quiz 21 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 May 2018

Question 1: All-women Indian crew on INSV Tarini has returned after ___ days.
A. 222
B. 232
C. 242
D. 252

Answer and Explanation

Answer: D

INSV Tarini returns after 252 days.

Question 2: Nepah virus was 1st identified in which country?
A. Singapore
B. Malaysia
C. India
D. Congo

Answer and Explanation

Answer: B

Nepah virus was 1st identified in Malaysia.

Question 3: Nicolas Maduro has been elected as the President of which country?
A. Japan
B. Italy
C. Venezuela
D. Congo

Answer and Explanation

Answer: C

Nicolas Maduro has been elected as the President of Venezuela .

Question 4: UAE has extended foreign ownership in companies from 49% to ____
A. 70%
B. 80%
C. 90%
D. 100%

Answer and Explanation

Answer: D

UAE extends foreign ownership in companies from 49% to 100%.

Question 5: __ % of food is processed in India
A. 4%
B. 5%
C. 6%
D. 7%

Answer and Explanation

Answer: C

6% of food is processed in India.

Question 6: Ebola has broken out 9 times in ____
A. China
B. Congo
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: B

Ebola has broken out 9 times in Congo.

Question 7: BrahMos life has been extended from 10 yrs to how many years?
A. 15
B. 30
C. 50
D. 60

Answer and Explanation

Answer: A

BrahMos life is extended from 10 yrs to 15 yrs.

Question 8: PM Modi has gone to have informal talks with ___
A. Kim Jong-un
B. Xi Jinping
C. Vladamir Putin
D. Trump

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi has gone to Russia to have informal talks with Vladamir Putin.

Question 9: CSK will face ___ in Qualifier 1.
A. RR
B. DD
C. SRH
D. KXIP

Answer and Explanation

Answer: C

CSK will face SRH is qualifier in IPL 2018.

Question 10: Rafael Nadal won his __ Italian Open Title
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: D

Nadal won his 8th Italian Open Title.

Daily Current Affairs: 21 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21

Daily Current Affairs 21 May 2018 Current Affairs Quiz May 21 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest