Current Affairs Quiz 22 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 May 2018

Question 1: Which state has launched Chatra Parivahan Suraksha Yojana?
A. Punjab
B. Bihar
C. Chhattisgarh
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: D

Haryana launches Chatra Parivahan Suraksha Yojana for girls.

Question 2: US has threatened which country with sanctions?
A. N Korea
B. Malaysia
C. India
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: D

US threatens Iran with sanctions.

Question 3: Which of the following country has gained full control of its capital?
A. Israel
B. Italy
C. Iran
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: D

Syria gains full control of its capital Damascus.

Question 4: Damascus was under IS control for how many years?
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer and Explanation

Answer: A

Damascus was under IS control for 7 years.

Question 5: Which company has become the largest music publisher?
A. Panasonic
B. Sony
C. EMI Music Publishing
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Sony becomes largest music publisher after acquiring EMI Music Publishing.

Question 6: Which country is going to slash import duty on cars?
A. China
B. India
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: B

China will slash import duty on cars.

Question 7: China currently imposes __ as import duty on cars.
A. 15
B. 25
C. 30
D. 40

Answer and Explanation

Answer: B

China currently imposes 25% as import duty on cars.

Question 8: Who has won the European Golden Shoe for the fifth time?
A.David Beckham
B.Christino Ronaldo
C.Lionel Messi
D.Zinedine Zidan

Answer and Explanation

Answer: C

Barcelona forward Lionel Messi has won the European Golden Shoe for the fifth time.

Question 9: Which bank has reported loss of Rs.7,719 cr in march 2018 quarter?
Central Bank
Union Bank
C. SBI
D. Canara Bank

Answer and Explanation

Answer: C

SBI reports loss in march quarter.

Question 10: China has slashed import duty on car parts to __
A. 5%
B. 6%
C. 7%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: B

China slashed import duty on car parts to 6%.

Daily Current Affairs: 22 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22

Daily Current Affairs 22 May 2018 Current Affairs Quiz May 22 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]