Current Affairs Quiz 23 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 May 2018

Question 1: Sterlite Copper plant construction row is going on in ___, Tamil Nadu
A. Chennai
B. Madurai
C. Trichy
D. Tuticorin

Answer and Explanation

Answer: D

Sterlite plant construction issue is going on in Tuticorin.

Question 2: How many regional political parties exist in India ?
A. 12
B. 22
C. 32
D. 42

Answer and Explanation

Answer: C

32 regional political parties exist in India.

Question 3: Olga Tokarczuk who won Man Booker is from ___.
A. Switzerland
B. Poland
C. Italy
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

Olga Tokarczuk is from Poland.

Question 4:SpaceX launched NASA satellites will circle the earth once in __ minutes
A. 70
B. 80
C. 90
D. 100

Answer and Explanation

Answer: C

The satellites will circle the earth once in 90 minutes.

Question 5: Chatbot Ziaoice is demonstrated by _____.
A. Samsung
B. Sony
C. Microsoft
D. Google

Answer and Explanation

Answer: C

Chatbot Ziaoice is demonstrated by Microsoft.

Question 6: Indians pay __ more for petrol than Pak consumers.
A. 25%
B. 30%
C. 35%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: C

Indians pay 35% more for Petrol than Pak consumers.

Question 7: Vavian International, which was acquired by E-commerce conglomerate Infibeam recently, in based in which country?
A. China
B. Japan
C. Dubai
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Vavian International is based in Dubai.

Question 8: Who has been named as the most famous athlete ?
A. Virat Kohli
B. MS Dhoni
C. Cristiano Ronaldo
D. Rafael Nadal

Answer and Explanation

Answer: C

Ronaldo is named as the most famous athlete for the 3rd straight year.

Question 9: ___ added Rs.7000 cr to market cap despite reporting loss in March quarter.
Central Bank
Union Bank
C. SBI
D. Canara Bank

Answer and Explanation

Answer: C

SBI added Rs.7,000 cr to market capitalization despite reporting loss in March quarter.

Question 10: Which of the following teams has entered the final of IPL 2018?
A. Delhi Daredevils
B. Royal Challengers Bangalore
C. Chennai Super Kings
D. Kings XI Punjab

Answer and Explanation

Answer: C

CSK enter finals by defeating SRH in Qualifier 1.

Daily Current Affairs: 23 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23

Daily Current Affairs 23 May 2018 Current Affairs Quiz May 23 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest