Current Affairs Quiz 24 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 May 2018

Question 1: Which city will be named as Prayagraj?
A. Chennai
B. Allahabad
C. Gandhinagar
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: B

Allahabad will be named as Prayagraj.

Question 2: How many rivers meet at Prayag?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

3 rivers flowing across UP meet at Prayag.

Question 3: Trump has canceled ____ summit
A. Switzerland
B. N Korea
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Trump cancelled N Korea summit with leader Kim Jong-un.

Question 4: Which country will be a part of Chemical Weapons Convention?
A. N Korea
B. Egypt
C. Palestine
D. South Sudan

Answer and Explanation

Answer: C

Palestine to be a part of Chemical Weapons Convention.

Question 5: How many countries are already a part of Chemical Weapons Convention?
A. 173
B. 183
C. 193
D. 203

Answer and Explanation

Answer: C

193 countries are members of Chemical Weapons Convention.

Question 6: GAIL’s profit has risen by ___.
A. 292%
B. 302%
C. 352%
D. 402%

Answer and Explanation

Answer: B

GAIL profit rises by 292%.

Question 7: Which of the following has sold its Flipkart stake to Walmart?
A. Alibaba
B. Apple
C. Softbank
D. Paytm

Answer and Explanation

Answer: C

Softbank sells Flipkart stake to Walmart.

Question 8: ABD won ICC ODI Player of the Year Award how many times?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: B

Ab De Villiers won the award 3 times.

Question 9: Anubrata Biswas has been appointed as the CEO of ___
Paytm Bank
Union Bank
C. Airtel Payments Bank
D. Canara Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Anubrata Biswas is appointed as the CEO of Airtel Payments Bank.

Question 10: KKR will face which team in the second Qualifier of IPL 2018?
A. RR
B. SRH
C. CSK
D. KXIP

Answer and Explanation

Answer: B

KKR will face SRH in Qualifier 2.

Daily Current Affairs: 24 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24

Daily Current Affairs 24 May 2018 Current Affairs Quiz May 24 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest