Current Affairs Quiz 25 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 May 2018

Question 1: Which govt has launched Spoken English course for govt school kids?
A. Andhra Pradesh
B. Delhi
C. Gujarat
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi govt launches the course for govt school students.

Question 2: One Year One Election has been proposed by ____
A. Law Commission
B. NITI Aayog
C. Election Commission
D. Supreme Court

Answer and Explanation

Answer: C

One Year One Election is proposed by Election Commission.

Question 3: Bangladesh Bhavan has been inaugurated in ___
A. Sikkim
B. Nagaland
C. West Bengal
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Bangladesh Bhavan is inaugurated in West Bengal’s Shanthiniketan.

Question 4: Which IIT has signed a deal to make flying cars in India?
A. Delhi
B. Madras
C. Kanpur
D. Bombay

Answer and Explanation

Answer: C

IIT-Kanpur signs deal to make flying cars in India.

Question 5: Which country has destroyed its nuclear test site?
A. US
B. Israel
C. N Korea
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

N Korea destroys its nuclear site.

Question 6: Who will be the 1st British royal to visit Israel?
A. Prince Charles
B. Prince William
C. Prince Harry
D. Princess Meghan Markle

Answer and Explanation

Answer: B

Prince William will be the 1st British royal to visit Israel.

Question 7: Which country has arrested prominent monks ?
A. Singapore
B. Bangkok
C. Thailand
D. Tibet

Answer and Explanation

Answer: C

Thailand police arrest prominent monks from temples.

Question 8: Which company has come forward to mentor Asian startups?
A. Microsoft
B. Google
C. Facebook
D. Alibaba

Answer and Explanation

Answer: B

Google has come forward to mentor Asian startups.

Question 9: Grasim is owned by ____
Tata Group
Birla Group
C. Reliance Industries
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Grasim is owned by Birla group.

Question 10: India won ___ at Archery World Cup.
A. Gold
B. Silver
C. Bronze
D. None

Answer and Explanation

Answer: B

Indian compound team won silver at the Archery World Cup.

Daily Current Affairs: 25 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25

Daily Current Affairs 25 May 2018 Current Affairs Quiz May 25 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest