Current Affairs Quiz 25 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 May 2019

Question 1:Lt Gen Shailesh Tinaikar has been appointed as new Force Commander of United Nations Mission in ___________.
A. South Sudan
B. South Africa
C. Kenya
D. Egypt

Answer and Explanation

Answer: A

Lt Gen Shailesh Tinaikar has been appointed as new Force Commander of United Nations Mission in South Sudan.

Question 2:Sculptor ______ has topped the Hurun India Art list.
A. Jeff Koons
B. Anish Kapoor
C. Ai Weiwei
D. Richard Serra

Answer and Explanation

Answer: B

Sculptor Anish Kapoor has topped the Hurun India Art list. Sir Anish Mikhail Kapoor, CBE, RA, Kt is a British sculptor. Born in Bombay, Kapoor has lived and worked in London since the early 1970s when he moved to study art, first at the Hornsey College of Art and later at the Chelsea School of Art and Design.

Question 3:YSRCP chief _________ will take oath as Andhra Pradesh Chief Minister on May 30.
A. YS Jagan Mohan Reddy
B. N. Chandrababu Naidu
C. K. Chandrashekar Rao
D. Pawan Kalyan

Answer and Explanation

Answer: A

YSRCP chief Y S Jagan Mohan Reddy will take oath as Andhra Pradesh Chief Minister on May 30.

Question 4:Towel Day is celebrated every year on _________ as a tribute to the author Douglas Adams by his fans.
A. 25 May
B. 23 May
C. 27 May
D. 26 May

Answer and Explanation

Answer: A

Towel Day is celebrated every year on 25 May as a tribute to the author Douglas Adams by his fans.

Question 5:Netherlands and __________ have settled a long-running dispute over the seizure of Greenpeace’s Arctic Sunrise ship.
A. Russia
B. Norway
C. Spain
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: A

Netherlands and Russia have settled a long-running dispute over the seizure of Greenpeace’s Arctic Sunrise ship.

Question 6:International Missing Children’s Day is celebrated on__________, the same day as the United States’ National Missing Children’s Day designated by Ronald Reagan in 1983.
A. 25 May
B. 23 May
C. 27 May
D. 26 May

Answer and Explanation

Answer: A

International Missing Children’s Day is celebrated on May 25, the same day as the United States’ National Missing Children’s Day designated by Ronald Reagan in 1983.

Question 7:Radha Venkataraman has been appointed as the next High Commissioner of India to the Kingdom of _________.
A. Mozambique
B. Botswana
C. Eswatini
D. Lesotho

Answer and Explanation

Answer: C

Radha Venkataraman has been appointed as the next High Commissioner of India to the Kingdom of Eswatini.

Question 8:Where is the Headquarter of Organisation for Economic Cooperation and Development?
A. Paris
B. Berlin
C. Vienna
D. Bern

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 30 September 1961 || Headquarters: Paris, France || Abbreviation: OECD; OCDE || Secretary-General: José Ángel Gurría

Question 9:Former Indian Foreign Secretary Shyam Saran has been awarded ‘The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star’ Award by __________ Government.
A. Japanese
B. Chinese
C. Russian
D. Malaysian

Answer and Explanation

Answer: A

Former Indian Foreign Secretary Shyam Saran has been awarded ‘The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star’ Award by Japanese Government.

Question 10:The 46th edition of the men’s football championship will be held in _______.
A. Columbia
B. Brazil
C. Argentina
D. Peru

Answer and Explanation

Answer: B

The 46th edition of the men’s football championship will be held in Brazil.

Daily Current Affairs: 25 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 25 May 2019 Current Affairs Quiz 25 May 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest