Current Affairs Quiz 26 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 May 2018

Question 1: Dr.Harsh Vardhan is the ___ Minister of India.
A. Textile
B. Environment
C. Railways
D. Urban Development

Answer and Explanation

Answer: B

Dr. Harsh Vardhan is the Environment Minister.

Question 2: The present NDA Govt has completed how many years of ruling India?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: C

NDA recently completed 4 yrs of ruling.

Question 3: Ganeshi Lal has been appointed as the Governor of ____
A. Sikkim
B. Odisha
C. West Bengal
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: B

Prof. Ganeshi Lal is appointed as the Governor of Odisha.

Question 4:Kim Jon-un met which of the following leader after Trump cancelled summit?
A. Emmanel Macron
B. Moon Jae-in
C. Angela Merkel
D. Antonio Guterres

Answer and Explanation

Answer: B

Kim Jong-un met Moon Jae-in after US-N Korea summit was cancelled by Trump.

Question 5:Mia Mottley has been elected as the PM of ____.
A. Barbados
B. Israel
C. Mexico
D. Cuba

Answer and Explanation

Answer: A

Mia Mottley has been elected as the PM of Barbados.

Question 6: Which of the following will offer Digital loans?
A. Airtel Payments bank
B. HDFC
C. Paytm bank
D. ICICI

Answer and Explanation

Answer: B

HDFC Bank will start offering Digital loans.

Question 7: General Data Protection Regulation has been rolled out in ______
A. Singapore
B. US
C. Thailand
D. Europe

Answer and Explanation

Answer: D

General Data Protection Regulation is rolled out in Europe.

Question 8: Bank deposits in India grew by ___
A. 5.61%
B. 6.61%
C. 7.61%
D. 8.61%

Answer and Explanation

Answer: C

Bank deposits grew by 7.61% until May 11, 2018.

Question 9: Which is the world’s most valuable media company ?
Fox Studios
Netflix
C. Disney
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Netflix is world’s most valuable media company with market cap of $153 bn.

Question 10: CSK will face __ in the IPL 2018 finals.
A. KKR
B. RR
C. KXIP
D. SRH

Answer and Explanation

Answer: D

CSK will face SRH in the IPL 2018 finals.

Daily Current Affairs: 26 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-25

Daily Current Affairs 26 May 2018 Current Affairs Quiz May 26 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest