Current Affairs Quiz 27 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 May 2018

Question 1: I-T Department has released how many ITR forms for e-filing?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: B

I-T Department releases 7 ITR forms for e-filing.

Question 2: _____ Peripheral Expressway is India’s 1st green and smart highway.
A. Northern
B. Southern
C. Eastern
D. Western

Answer and Explanation

Answer: C

Eastern Peripheral Expressway is India’s 1st green and smart highway.

Question 3: World’s highest mountain biking race was held at ___
A. Sikkim
B. Odisha
C. West Bengal
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: A

World’s highest mountain biking race is held in Sikkim at 17,000 ft.

Question 4: Which of the following has banned goods from 4 Arab Nations?
A. Saudi Arabia
B. Qatar
C. Dubai
D. Kuwait

Answer and Explanation

Answer: B

Qatar bans goods from Saudi Arabia, UAE, Egypt and Bahrain.

Question 5: _____ has voted to overturn the ban on abortion.
A. Barbados
B. Israel
C. Ireland
D. Finland

Answer and Explanation

Answer: C

Ireland has voted to overturn the ban on abortion.

Question 6: Which is the world’s cheapest airline ?
A. India
B. Air India Express
C. AirAsia X
D. Spice Jet

Answer and Explanation

Answer: C

AirAsia X is the world’s cheapest airline.

Question 7: How many public sector banks posted profits in March quarter ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Bank and Vijaya Bank posted profits in March quarter.

Question 8: India is the __ most targeted country for phishing scams.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is the 3rd most targeted country for phishing scams.

Question 9: Ekaterina Makarova is from ___
Japan
China
C. Russia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Ekatarina Makarova is from Russia.

Question 10: Which country has won the Thomas Cup?
A. India
B. China
C. Japan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

China’s men claim Thomas Cup.

Daily Current Affairs: 27 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-26May-27

Daily Current Affairs 27 May 2018 Current Affairs Quiz May 27 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]