Current Affairs Quiz 28 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 May 2018

Question 1: Permanent shutdown of Sterlite plant is ordered in _____.
A. Mumbai
B. Tuticorin
C. Trivendrum
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Permanent shutdown of Sterlite plant is ordered in Tuticorin.

Question 2: Voting was suspended due to faulty EVMs in ____.
A. Karnataka
B. Odisha
C. Maharashtra
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: C

Voting was suspended due to faulty EVMs in Maharashtra.

Question 3: Which company has announced summer camp contest for kids?
A. Facebook
B. Microsoft
C. Google
D. Flipkart

Answer and Explanation

Answer: C

Google India announces summer camp contest for kids.

Question 4: Nasirul Mulk has been appointed as the interim Prime Minister of ____
A. Saudi Arabia
B. Pakistan
C. Dubai
D. Kuwait

Answer and Explanation

Answer: B

Nasirul Mulk is appointed as the interim PM of Pakistan.

Question 5: ____ is designing chips to filter videos real-time.
A. Google
B. Twitter
C. Facebook
D. Bing

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook is designing chips to filter videos real-time.

Question 6: Sudha Balakrishnan has been appointed as the CFO of ___
A. ICICI
B. Standard Chartered
C. RBI
D. Deutsche Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Sudha Balakrishnan is appointed as the CFO of RBI.

Question 7:India’s 2nd IT corridor in China is focussing on ___
A. Data Analytics
B. Big Data
C. Machine learning
D. Artificial Intelligence

Answer and Explanation

Answer: B

India’s 2nd IT corridor in China focuses on Big Data.

Question 8: How many states have intra-state E-Way bill in place ?
A. 11
B. 17
C. 21
D. 27

Answer and Explanation

Answer: D

27 states have begun to implement intra-state e-way for transport of goods more than Rs.50,000.

Question 9: Which country’s team has clinched the Uber Cup?
Japan
China
C. Russia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Japan’s women team clinched Uber Cup.

Question 10: CSK won their __ IPL title.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

CSK won their 3rd IPL title.

Daily Current Affairs: 28 May

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-26May-27May-28

Daily Current Affairs 28 May 2018 Current Affairs Quiz May 28 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest