Current Affairs Quiz 29 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 May 2018

Question 1: NIC’s 1st data center in eastern India has been opened in ________
A. Kolkata
B. Shillong
C. Gangtok
D. Bhubaneswar

Answer and Explanation

Answer: D

NIC’s 1st data center in eastern India has opened in Bhubaneswar.

Question 2: Protests were conducted in front of EU Council building in ________
A. London
B. Melbourne
C. Brussels
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: C

Protests were conducted in front of EU Council building in Brussels.

Question 3: Which country is testing AI that can grade students?
A. Japan
B. India
C. China
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

China is testing AI based system that can grade student’s work.

Question 4: Colombia is the __ Latin American nation to be a part of NATO.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: A

Colombia is the first Latin American nation to be a part of NATO.

Question 5: RCom has offered Rs.500 cr to ____
A. Google
B. Jio
C. Facebook
D. Ericsson

Answer and Explanation

Answer: D

RCom offers Rs.500 cr to Ericsson to settle a dispute.

Question 6: Mahindra and Mahindra’s profit in Q4 has jumped by ___
A. 50%
B. 60%
C. 70%
D. 80%

Answer and Explanation

Answer: C

Mahindra and Mahindra profit in Q4 jumps by 70%.

Question 7: Oro Wealth has raised funds from ___
A. Softbank
B. Powerhouse Ventures
C. OYO
D. Ola

Answer and Explanation

Answer: B

Oro Wealth has raised Rs.10 cr from Powerhouse Ventures.

Question 8: Sangeeta Bahl has scaled __ of the 7 highest peaks in the world.
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: D

Sangeeta Bahl scaled 6 of the 7 highest peaks in the world.

Question 9: How many students have scored top marks in Class X CBSE results?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: B

4 students scored 499/500 in CBSE Class X.

Question 10:’Clean Air India’ initiative is between India and ___.
A. Switzerland
B. Netherlands
C. HongKong
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Clean Air India initiative is between India and Netherlands.

Daily Current Affairs: 29 May

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-26May-27May-28
May-29

Daily Current Affairs 29 May 2018 Current Affairs Quiz May 29 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest