Current Affairs Quiz 3 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 May 2018

Question 1:Vibrant North East 2018 will be held at ___
A. Dispur
B. Gangtok
C. Guwahati
D. Tejpur

Answer and Explanation

Answer: C

Vibrant North east 2018 will be held at Guwahati.

Question 2:Dalmia Group has adopted Gandikota Fort in ____
A. Uttar Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Telangana
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

The fort is adopted under ‘Adopt a Heritage’ project.

Question 3: Which is the only state in India without an airport ?
A. Manipur
B. Meghalaya
C. Assam
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: D

Sikkim is the only state in India without an airport.

Question 4: World Press Freedom Day event will take place in ________
A. Afghanistan
B. Ghana
C. Vatican city
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: B

The event will be celebrated in Accra, Ghana.

Question 5: Who among the following has been nominated for Nobel Peace Prize?
A. Moon Jae-in
B. Kim Jong-un
C. Donald Trump
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump is nominated for Nobel Peace Prize.

Question 6:EHang Egret is a Chinese __ company.
A. Automobiles
B. Cabs
C. Motors
D. Drones

Answer and Explanation

Answer: D

EHang Egret is a Chinese drone company.

Question 7:Which company filed biggest IPO in 2014?
A. Xiaomi
B. Facebook
C. Alibaba
D. Flipkart

Answer and Explanation

Answer: C

Alibaba filed for biggest IPO in 2014.

Question 8:India is the __ most military spender in the world.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: D

India is the 5th most military spender in the world.

Question 9:Final 8 is a FIFA Cup to be held once in __ yrs.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Final 8 is a FIFA Cup that will be held once in 2 yrs.

Question 10:Trump will be the __ US Prez to win Nobel Peace Prize, if he wins the prize.
A. 1st
B. 3rd
C. 5th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump will be the 5th US Prez to be conferred with the honour.

Daily Current Affairs: 3 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 3 May 2018 Current Affairs Quiz May 3 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest