Content Ad 002

Current Affairs Quiz 30 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 May 2018

Question 1: Which state has slashed excise duty on fuels by Rs.1/L?
A. Tamil Nadu
B. Telangana
C. Gujarat
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: D

Kerala slashes excise duty on fuels by Rs.1/L.

Question 2: US has imposed sanctions on defence trade with ______
A. UK
B. China
C. Pakistan
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

US imposed sanctions on defence trade with Russia.

Question 3: _____ has banned import of fruits from Kerala.
A. Japan
B. India
C. China
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

UAE bans imports of fruits from Kerala.

Question 4: 15 MoUs have been signed between India and ______.
A. Singapore
B. Indonesia
C. Iran
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

15 MoUs are signed between India and Indonesia.

Question 5: App Store has earned _____ times more than Google Play Store.
A. 5
B. 10
C. 15
D. 20

Answer and Explanation

Answer: B

App Store has earned 10 times more than Google Play Store.

Question 6: Fortis has initiated fresh bidding process with investment of minimum _____
A. Rs.1200 cr
B. Rs.1500 cr
C. Rs.1800 cr
D. Rs.2100 cr

Answer and Explanation

Answer: B

Fortis has initiated fresh bidding process with investment of minimum Rs.1500 cr.

Question 7: ______ is the parent company of Paytm
A. Softbank
B. Powerhouse Ventures
C. One97
D. Alphabet

Answer and Explanation

Answer: C

One97 Communications is the parent of Paytm.

Question 8: Elina Switolina has entered _____ round of French Open.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Elina Switolina has entered 3rd round of French Open.

Question 9: One97 has posted a _____ rise in revenue.
38%
48%
C. 58%
D. 68%

Answer and Explanation

Answer: A

One97 Communications has posted 38% rise in revenue.

Question 10: US has warned _______ against purchase of missiles from Russia.
A. Switzerland
B. India
C. HongKong
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

US has warned India against purchase of missiles from Russia.

Daily Current Affairs: 30 May

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-26May-27May-28
May-29May-30

Daily Current Affairs 30 May 2018 Current Affairs Quiz May 30 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img