Content Ad 002

Current Affairs Quiz 31 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 May 2018

Question 1:UIDAI has extended the deadline for implementation of VID up to ___
A. July 1
B. August 1
C. September 1
D. October 1

Answer and Explanation

Answer: A

UIDAI extends deadline up to July 1.

Question 2:___ to train Indian women on safe Internet use.
A. Google
B. Apple
C. Microsoft
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: D

Facebook to train 60,000 Indian women on safe Internet use.

Question 3: AI to predict violence based on ___
A. Facebook
B. Twitter
C. WhatsApp
D. Inshorts

Answer and Explanation

Answer: B

AI to predict violence based on Twitter posts.

Question 4:___ has imposed a ban on full-face veils in public.
A. Singapore
B. Indonesia
C. Denmark
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

Denmark has imposed a ban on full-face veils in public.

Question 5: India’s GDP growth for March quarter is __
A. 7.3%
B. 7.5%
C. 7.6%
D. 7.7%

Answer and Explanation

Answer: D

India’s GDP growth for March quarter is 7.7%.

Question 6:Indian Oil Corporation is the most profitable PSU for the ____ consecutive year.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: A

IOC is the most profitable PSU for the 2nd consecutive year.

Question 7: Kimbho is the new messaging app launched by ____
A. Softbank
B. Patanjali
C. One97
D. Alphabet

Answer and Explanation

Answer: B

Kimbho is the messaging app launched by Patanjali.

Question 8: Sanjita Chanu won gold in CWG 2018 in __ category.
A. 48 kg
B. 53 kg
C. 57 kg
D. 60 kg

Answer and Explanation

Answer: B

Sanjita Chanu won gold in the 53 kg category.

Question 9:___ is the most profitable Indian company for 2017-18.
Patanjali
Apple India
C. Reliance Industries
D. Flipkart

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Industries is the most profitable Indian company for 2017-18.

Question 10:China’s GDP growth for Q4 is ___.
A. 6.3%
B. 6.8%
C. 7.3%
D. 7.8%

Answer and Explanation

Answer: B

China’s GDP growth for Q4 is 6.8%.

Daily Current Affairs: 31 May

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24
May-25May-26May-27May-28
May-29May-30May-31

Daily Current Affairs 31 May 2018 Current Affairs Quiz May 31 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img