Current Affairs Quiz 4 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 May 2018

Question 1:’Go to Village’ mission has been launched in __
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

‘Go to Village’ mission has been launched in Manipur.

Question 2:Electric vehicles will get __ number plates
A. White
B. Black
C. Red
D. Green

Answer and Explanation

Answer: D

Electric vehicles will get green number plates.

Question 3: India’s target is to reach 100% electrification by ___
A. 2020
B. 2025
C. 2030
D. 2035

Answer and Explanation

Answer: C

India’s target is to achieve 100% electrification by 2030.

Question 4: Radhakrishnan Nair has been appointed as independent director in ___ bank
A. SBI
B. ICICI
C. HDFC
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: B

He is appointed as independent director in ICICI Bank board.

Question 5:Who is the most liked leader on Facebook?
A. Moon Jae-in
B. Kim Jong-un
C. Donald Trump
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: D

Narendra Modi is the most like leader on Facebook.

Question 6:Hedera Consulting is ___ based company.
A. China
B. Japan
C. Italy
D. Belgium

Answer and Explanation

Answer: D

Hedera Consulting is Belgium based company.

Question 7:Which among the following recently unveiled Free Intraday Trading?
A. Reliance
B. Facebook
C. Alibaba
D. Kotak

Answer and Explanation

Answer: D

Kotak unveiled Free Intraday Trading.

Question 8:KKR is ranked __ currently in the IPL table.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: B

KKR is ranked 3rd in IPL table.

Question 9:HS Prannoy is ranked _____ in the recent Badminton World Federation rankings.
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: C

HS Prannoy is ranked at 8th spot.

Question 10:Sindhu has retained __ position in Badminton rankings.
A. 1st
B. 3rd
C. 5th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: B

Sindhu has retained 3rd position.

Daily Current Affairs: 4 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 4 May 2018 Current Affairs Quiz May 4 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest