Current Affairs Quiz 5 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 May 2018

Question 1:Which Congress leader has promised to waive off farmer loans ?
A. Siddharamaiah
B. Sonia Gandhi
C. Rahul Gandhi
D. G. Janardhan Reddy

Answer and Explanation

Answer: C

Rahul Gandhi has promised to waive off farmer loans.

Question 2:Internet has been suspended in which Indian city?
A. Ajmer
B. Aligarh
C. Ahmedabad
D. Gandhinagar

Answer and Explanation

Answer: B

Internet is suspended in Aligarh amid protests in University.

Question 3: Which state’s students will get extra marks if their parents vote ?
A. Punjab
B. Haryana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Students in Karnataka will be awarded extra marks.

Question 4: Which country’s child population has fallen ?
A. China
B. India
C. Japan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

Japan’s child population falls to 1.5 cr.

Question 5:N Korea went forward by __ to unify with S Korea
A. 10 mins
B. 15 mins
C. 30 mins
D. 45 mins

Answer and Explanation

Answer: C

North Korea went forward by 30 mins.

Question 6:Alibaba has posted a __ rise in net profit.
A. 17%
B. 27%
C. 37%
D. 47%

Answer and Explanation

Answer: D

Alibaba posts a 47% rise in net profit.

Question 7:California has become world’s____ largest economy.
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: C

California becomes 5th largest economy.

Question 8:Which Indian has slammed highest T20 sixes ?
A. Rohit Sharma
B. Virat Kohli
C. MS Dhoni
D. Suresh Raina

Answer and Explanation

Answer: A

Rohit Sharma slammed 301 sixes.

Question 9:Which is the 2nd largest economy in the world ?
A. US
B. India
C. China
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

China is the 2nd largest economy in the world.

Question 10:US provided Temporary Protected Status to Hondurans since _____
A. 1986
B. 1999
C. 2006
D. 2015

Answer and Explanation

Answer: B

US provided Temporary Protected Status to Hondurans since 1999.

Daily Current Affairs: 5 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 5 May 2018 Current Affairs Quiz May 5 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest