Current Affairs Quiz 6 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 May 2018

Question 1:Which Indian state is most hit by snake bites ?
A. Bihar
B. Chhattisgarh
C. Odisha
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: C

Odisha is most hit by snakes.

Question 2:Which state will give allowances to students giving NEET outside the state ?
A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Tamil Nadu will give allowances to students giving NEET outside the state.

Question 3: UN Security Council has ___non-permanent members.
A. 5
B. 7
C. 10
D. 13

Answer and Explanation

Answer: C

UN security Council has 10 non-permanent members.

Question 4: What is the term of non-permanent members of UNSC?
A. 1 yr
B. 2 yrs
C. 3 yrs
D. 4 yrs

Answer and Explanation

Answer: B

The term of non-permanent members of UNSC is 2 yrs.

Question 5:A Volcano has recently erupted in ____
A. California
B. New Jersey
C. Hawaii
D. New York

Answer and Explanation

Answer: C

Volcano erupts in Hawaii’s Big Island.

Question 6:Berkshire Hathaway is led by ____
A. Bill Gates
B. Satya Nadella
C. Mukesh Ambani
D. Warren Buffet

Answer and Explanation

Answer: D

Berkshire Hathaway is led by Warren Buffet.

Question 7:Berkshire Hathaway has posted 1st loss since ___
A. 2007
B. 2009
C. 2011
D. 2013

Answer and Explanation

Answer: B

The firm posts 1st loss since 2009.

Question 8:A biopic based on _____ is set to be made.
A. Rohit Sharma
B. Saina Mirza
C. MS Dhoni
D. Saina Nehwal

Answer and Explanation

Answer: D

A biopic is set to come on Saina Nehwal.

Question 9:Which of the following withdrew from competition for UNSC seat ?
A. US
B. Germany
C. Belgium
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: D

Israel withdrew from competition for UNSC seat.

Question 10:Which CM promised to pay for rape victim from personal expenses ?
A. Chandrasekhar Rao
B. Pinarayi Vijayan
C. Chandrababu Naidu
D. Palanisamy

Answer and Explanation

Answer: C

Andhra Pradesh Chief Minister Chandrababu Naidu took this step.

Daily Current Affairs: 6 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 6 May 2018 Current Affairs Quiz May 6 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest