Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6th-7th May 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6th 7th May 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6th 7th May 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6th 7th May 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 6th 7th May 2020

Question 1:Federation Internationale de Natation has rescheduled the 2021 Fukuoka Aquatics World Championship to May 2022 in ___________.
A. Japan
B. China
C. South Korea
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

Federation Internationale de Natation has rescheduled the 2021 Fukuoka Aquatics World Championship to May 2022 in Japan.

Question 2: ____________ has launched a home-to-home fund-raiser concert ‘I For India’ in collaboration with Bollywood.
A. Youtube
B. Facebook
C. Hotstar
D. Jio TV

Answer and Explanation

Answer: B

Facebook has launched a home-to-home fund-raiser concert ‘I For India’ in collaboration with Bollywood.

Question 3: _____________ created World Password Day on the first Thursday of May to address the critical need for solid passwords.
A. Intel
B. Google
C. AMD
D. Yahoo

Answer and Explanation

Answer: A

Intel created World Password Day on the first Thursday of May to address the critical need for solid passwords.

Question 4:Government of India has nominated____________, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance as a Director on the Central Board of RBI.
A. Tarun Bajaj
B. Varun Bajaj
C. Sanjay Bajaj
D. Rajib Bajaj

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India has nominated Tarun Bajaj, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance as a Director on the Central Board of RBI.

Question 5: ____________-based DBS Bank has cut India’s FY21 GDP forecast to 1.0%.
A. Singapore
B. Hong Kong
C. Tokyo
D. Landon

Answer and Explanation

Answer: A

Singapore-based DBS Bank has cut India’s FY21 GDP forecast to 1.0%. DBS bank: CEO: Piyush Gupta || Headquarters: Singapore

Question 6:______________ has disbursed 12767 crore to State Co-operative Banks (StCBs) and Regional Rural Banks (RRBs).
A. RBI
B. SEBI
C. NABARD
D. IRDAI

Answer and Explanation

Answer: C

National Bank for Agriculture and Rural Development has disbursed 12767 crore to State Co-operative Banks (StCBs) and Regional Rural Banks (RRBs). NABARD: Founded: 12 July 1982 || Headquarters: Mumbai || Chairperson : Harsh Kumar Bhanwala

Question 7:___________ has planned to launch the first satellite named Arktika-M to monitor the Arctic climate.
A. USA
B. China
C. Russia
D. UK

Answer and Explanation

Answer: C

Russia has planned to launch the first satellite named Arktika-M to monitor the Arctic climate.

Question 8:____________ Parliament will replace its currency ‘Rial’ with another basic unit of currency named ‘Toman’ to tackle inflation.
A. Iran
B. Qatar
C. Oman
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

Iranian Parliament will replace its currency ‘Rial’ with another basic unit of currency named ‘Toman’ to tackle inflation.

Question 9: Russian President Vladimir Putin has honoured ___________ Leader with a World War-II Medal.
A. North Korean
B. South Korean
C. Chinese
D. Japanese

Answer and Explanation

Answer: A

Russian President Vladimir Putin has honoured North Korean Leader Kim Jong-un with a World War-II Medal. In preserving the memory of Soviet soldiers who died on North Korean territory.

Question 10:Indian Navy has launched Operation ___________ as a part of national effort to repatriate Indian citizens from overseas.
A. SamudraMadad
B. SamudraSetu
C. SamudraSahayta
D. SamudraSeva

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Navy has launched Operation SamudraSetu as a part of national effort to repatriate Indian citizens from overseas. Chief of the Naval Staff (CNS): Admiral Karambir Singh

Daily Current Affairs: 6th 7th May

Daily Current Affairs 6th-7th May 2020 Current Affairs Quiz 6th-7th May 2020 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img