Current Affairs Quiz 7 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 May 2018

Question 1:Which city will host Festival of Bharat ?
A. Mumbai
B. Pune
C. Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi will host Festival of Bharat.

Question 2: Ajeevika and Kaushal Vikas Melahas been organized in ____
A. Rourkela
B. Roorkie
C. Bhubaneshwar
D. Sambalpur

Answer and Explanation

Answer: C

The Mela has been organized by Skill India in Bhubaneshwar.

Question 3: Finance Ministers of __ non-BJP ruling states are set to meet.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 13

Answer and Explanation

Answer: B

Finance Ministers of 6 states are set to meet.

Question 4: Which country launched APSTAR-6C satellite?
A. US
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China launched APSTRA-6C satellite.

Question 5:Which country recently held elections after 9 yrs ?
A. Libya
B. Japan
C. Lebanon
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

Lebanon holds Parliamentary elections after 9 yrs.

Question 6:Putin has been sworn-in as Russian President for __ term
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Vladamir Putin sworn in for the 4th term.

Question 7:Putin won the elections with __ of votes.
A. 56%
B. 66%
C. 76%
D. 86%

Answer and Explanation

Answer: C

Putin won the elections with 76% of votes.

Question 8:ADB projects __ growth in India for 2019-20.
A. 7.4%
B. 7.5%
C. 7.6%
D. 7.7%

Answer and Explanation

Answer: C

ADB projects 7.6% growth in India for 2019-20.

Question 9:Which of the following made highest bid for Ruchi Soya?
A. Aashirvad
B. Patanjali
C. Red Label
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali made the highest bid for Ruchi Soya.

Question 10: Star Khel Mahakumbh has been launched in _____
A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Star Khel Mahakumbh is launched in Himachal Pradesh.

Daily Current Affairs: 7 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 7 May 2018 Current Affairs Quiz May 7 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest