Current Affairs Quiz 8 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 May 2018

Question 1:What is the helpline number in India for thunderstorm ?
A. 100
B. 911
C. 108
D. 111

Answer and Explanation

Answer: C

108 is the helpline number for thunderstorms.

Question 2: The impeachment motion against ___ was recently dismissed.
A. Venkaiah Naidu
B. Bipin Rawat
C. Dipak Misra
D. Joseph

Answer and Explanation

Answer: C

The impeachment motion against CJI Dipak Misra was dismissed.

Question 3:Kim Jong-un made a 2nd visit to ___ recently.
A. Japan
B. S Korea
C. China
D. US

Answer and Explanation

Answer: C

Kim Jong-un made a 2nd visit to China.

Question 4: Which country will separate families entering the country illegally?
A. US
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

US will separate the families and keep the child in protective custody.

Question 5: Hafiz Saeed has begun campaigning for Milli Muslim League in ____
A. Libya
B. Pakistan
C. Lebanon
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

Hafiz Saeed started campaigning in Pakistan.

Question 6:ICICI’s profit fell by ___ in the March quarter of 2018.
A. 25%
B. 30%
C. 40%
D. 50%

Answer and Explanation

Answer: D

ICICI’s profit fell 50% to Rs.1,020 cr.

Question 7:Jubilant FoodWorks operates ___ in India
A. Zomato
B. Pizza Hut
C. Dominos
D. Papa John’s

Answer and Explanation

Answer: C

Jubilant FoodWorks operates Dominos in India.

Question 8:Indian cricket team will tour Ireland for the 1st time in ___ years
A. 8
B. 9
C. 10
D. 11

Answer and Explanation

Answer: D

India will tour Ireland for the 1st time in 11 years.

Question 9:Who will lead the Indian Cricket team against Afghanistan in test matches?
A. Bhuvneshwar Kumar
B. K L Rahul
C. Ajinkya Rahane
D. Virat Kohli

Answer and Explanation

Answer: C

Ajinkya Rahane will lead the team against Afghanistan in tests.

Question 10: Afghanistan was granted the status to play Test matches in Cricket in ___
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2018

Answer and Explanation

Answer: C

Afghanistan was granted the status in 2017.

Daily Current Affairs: 8 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 8 May 2018 Current Affairs Quiz May 8 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest