Current Affairs Quiz 9 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 May 2018

Question 1:Conference for CEOs of smart cities is held in ___
A. Bhubaneshwar
B. Indore
C. Bhopal
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: C

The First Apex Conference is held in Bhopal.

Question 2:How many one stop centres will be set up for violence affected women ?
A. 100
B. 200
C. 300
D. 400

Answer and Explanation

Answer: A

100 one stop centres will be set up to be provide services to violence affected women.

Question 3:Nathu La pass reopened for ___ Yatra
A. Kedarnath
B. Badrinath
C. Mansarovar
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

The pass is reopened for Kailash Mansarovar Yatra.

Question 4: Asia Media Summit 2019 will be hosted by __
A. India
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Asia Media Summit 2019 will be hosted by India.

Question 5: Who is the most power leader in Forbes list ?
A. Mukesh Ambani
B. Vladamir Putin
C. Xi Jinping
D. Donald Trump

Answer and Explanation

Answer: C

Xi Jinping is ranked 1st in the list.

Question 6:PM Narendra Modi is ranked __ in the Forbes list of most powerful leaders.
A. 3
B. 5
C. 7
D. 9

Answer and Explanation

Answer: D

PM Modi is ranked 9.

Question 7:Nikol Pashinyan becomes Prime Minister of ___
A. Algeria
B. Albania
C. Syria
D. Armenia

Answer and Explanation

Answer: D

Nikol Pashinyan becomes Prime Minister of Armenia.

Question 8:2019 Climate Summit will be held in ____
A. Chicago
B. San Francisco
C. Los Angeles
D. New York

Answer and Explanation

Answer: D

2019 Climate Summit will be held in New York.

Question 9:___ to launch derivatives trading.
A. NSE
B. BSE
C. NASDAC
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

BSE to launch derivatives trading.

Question 10: NITI Aayog signs Statement of Intent with ___
A. Flipkart
B. Walmart
C. Google
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: C NITI Aayog signs SoI with Google regarding Indian startups in AI.

Daily Current Affairs: 9 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 9 May 2018 Current Affairs Quiz May 9 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest