Content Ad 002

Current Affairs Quiz 9 May 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 May 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 May 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 May 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 May 2019

Question 1:_____________ was conferred with ‘Order of St. George’ award by Kerala church.
A. Sri Sri Ravi Shankar
B. Jaggi Vasudev
C. Ramdev
D. Axharya Lokesh

Answer and Explanation

Answer: A

Sri Sri Ravi Shankar was conferred with ‘Order of St. George’ award by Kerala church.

Question 2:Ministry of New & Renewable Energy held a ‘Chintan Baithak’ with stakeholders of the Renewable Energy sector in __________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of New & Renewable Energy held a ‘Chintan Baithak’ with stakeholders of the Renewable Energy sector in New Delhi.

Question 3:NR Madhava Menon was an Indian __________, considered by many as the father of modern legal education in India.
A. Lawyer
B. Scientist
C. Teacher
D. Doctor

Answer and Explanation

Answer: A

NR Madhava Menon was an Indian lawyer and legal educator, considered by many as the father of modern legal education in India.

Question 4:The 15th Finance Commission had a detailed meeting with the Governor and Deputy Governors of RBI in __________.
A. Pune
B. Delhi
C. Mumbai
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: C

The 15th Finance Commission had a detailed meeting with the Governor and Deputy Governors of RBI in Mumbai.

Question 5:What is the Capital of Panama?
A. Balboa
B. Panama City
C. Tocumen
D. Guatemala City

Answer and Explanation

Answer: B

Panama Capital: Panama City || Currency: Balboa

Question 6:World Red Cross Red Crescent Day is celebrated on ___________ each year.
A. 9 May
B. 10 May
C. 8 May
D. 7 May

Answer and Explanation

Answer: C

World Red Cross Red Crescent Day is celebrated on 8 May each year.

Question 7:Microsoft has unveiled a free open-source software development kit __________.
A. Electoral Ground
B. Election Ground
C. Election Guard
D. Electoral Guard

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft has unveiled a free open-source software development kit ‘Election Guard’.

Question 8:____________ of India was re-elected to International Narcotics Control Board (INCB) for another term.
A. Jagjit Pavadia
B. Jessy Sukhleen
C. Gaganpreet Grahini
D. Jheel Chopra

Answer and Explanation

Answer: A

Jagjit Pavadia of India was re-elected to International Narcotics Control Board (INCB) for another term.

Question 9:Tata Global Beverages has appointed former MD and CEO of ____________ Shikha Sharma as an Independent Director on its board.
A. HDFC Bank
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Tata Global Beverages has appointed former MD and CEO of Axis Bank Shikha Sharma as an Independent Director on its board.

Question 10:The 2018–19 FA Cup final will be contested by Manchester City and ___________.
A. Everton
B. Watford
C. Wolverhampton Wanderers
D. Leicester City

Answer and Explanation

Answer: B

The 2018–19 FA Cup is the 138th edition of the oldest football tournament in the world. The match will be contested by Manchester City and Watford.

Daily Current Affairs: 9 May

General Knowledge Tests for may-2019
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4May-5
May-6May-7May-8May-9May-10
May-11May-12May-13May-14May-15
May-16May-17May-18May-19May-20
May-21May-22May-23May-24May-25
May-26May-27May-28May-29May-30
May-31

Daily Current Affairs 9 May 2019 Current Affairs Quiz 9 May 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img