Current Affairs Quiz 10 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 November 2018

Question 1: Who is the CEO of Alibaba Group?
A. Daniel Zhang
B. Jack Ma
C. Joseph C. Tsai
D. Peng Lei

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 4 April 1999, Hangzhou, China || CEO: Daniel Zhang || Founders: Jack Ma, Joseph C. Tsai, Peng Lei, Jianhang Jin

Question 2: Who is the CEO of Ola Cabs?
A. Bhavesh Aggarwal
B. Bhavish Aggarwal
C. Ankit Bhatt
D. Ankit Bhati

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 3 December 2010, Bengaluru || CEO: Bhavish Aggarwal || Headquarters location: Bengaluru || Headquarters: Bengaluru || Founders: Bhavish Aggarwal, Ankit Bhati

Question 3: Where is the head quarter of Dredging Corporation of India ?
A. Mangalore
B. Chennai
C. Mumbai
D. Visakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: D

Dredging Corporation of India Limited, or DCI, is a Miniratna Indian public sector unit engaged in the business of dredging. DCI does dredging for Indian seaports exclusively. It occasionally dredges at foreign seaports in countries such as Sri Lanka, Taiwan and Dubai. It is mainly involved in maintenance dredging.

Question 4: Who is the Chief Election Commissioner of India?
A. Harsh Bhanwala
B. Achal Kumar Jyoti
C. Mo Mustafa
D. Om Prakash Rawat

Answer and Explanation

Answer: D

The Chief Election Commissioner heads the Election Commission of India, a body constitutionally empowered to conduct free and fair elections to the national and state legislatures and of President and Vice-President.

Question 5: National Legal Services Day was observed on __________.
A. November 9
B. November 8
C. November 7
D. November 10

Answer and Explanation

Answer: A

National Legal Services Day was observed on November 9.

Question 6: Govt. will setup The Central Tribal University in Relli village of _____________ District of Andhra Pradesh.
A. Guntur
B. Vijaywada
C. Vizianagaram
D. Visakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: C

Govt. will setup The Central Tribal University in Relli village of Vizianagaram District of Andhra Pradesh.

Question 7: Cabinet has approved MOU between India and ___________ on Mutual Legal Assistance in Civil and Commercial Matters.
A. Senegal
B. Madagascar
C. Morocco
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: C

Cabinet has approved MOU between India and Morocco on Mutual Legal Assistance in Civil and Commercial Matters.

Question 8: Global Cooling Innovation Summit will be inaugurated by Science and Technology Minister, Dr. Harsh Vardhan in ___________ on 12th November 2018.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Jaipur
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

Global Cooling Innovation Summit will be inaugurated by Science and Technology Minister, Dr. Harsh Vardhan in New Delhi on 12th November 2018.

Question 9: The __________ edition of SIMBEX Exercise is scheduled from 10th to 21st November 2018 between Singapore and India Navies.
A. 24th
B. 28th
C. 25th
D. 26th

Answer and Explanation

Answer: C

The 25th edition of SIMBEX Exercise is scheduled from 10th to 21st November 2018 between Singapore and India Navies.

Question 10: ___________ (Mountain Climber) is the first Female amputee to climb Mount Everest.
A. Bachhendri Pal
B. Arunima Sinha
C. Santosh Yadav
D. Mousami Banerjee

Answer and Explanation

Answer: B

Arunima Sinha (Mountain Climber) is the first Female amputee to climb Mount Everest.

Daily Current Affairs: 10 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10

Daily Current Affairs 10 November 2018 Current Affairs Quiz 10 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest