Current Affairs Quiz 10 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 November 2019

Question 1:Rajasthan Patrika Group chairman _____________ has been chosen for Raja Ram Mohan Roy Award, presented by Press Council of India.
A. Gulab Kothari
B. Kapoor Chand Kulish
C. Lal Chand Kataria
D. Ghanshayam Tiwari

Answer and Explanation

Answer: A

Rajasthan Patrika Group chairman Gulab Kothari has been chosen for Raja Ram Mohan Roy Award, presented by Press Council of India.

Question 2:Vice President M Venkaiah Naidu has inaugurated 10th Asian Conference of Emergency Medicine in ___________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Vice President M Venkaiah Naidu has inaugurated 10th Asian Conference of Emergency Medicine in New Delhi

Question 3:Where is the Headquarter of Indian Coast Guard?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Coast Guard: founded: 18 August 1978 || Headquarters: New Delhi || Motto: We Protect.

Question 4:World Cancer Day is observed on 4th __________ is an initiative of the Union for International Cancer Control.
A. July
B. August
C. November
D. February

Answer and Explanation

Answer: D

World Cancer Day is observed on 4th February is an initiative of the Union for International Cancer Control. It was first observed in 2000.

Question 5:Indian Navy and ______________ Navy bilateral maritime exercise ‘Samudra Shakti’ has started in Bay of Bengal.
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Thailand
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Navy and Indonesian Navy bilateral maritime exercise ‘Samudra Shakti’ has started in Bay of Bengal.

Question 6:World Science Day for Peace and Development is an international day that highlights the important role that science has in society and is celebrated each year on ______________.
A. November 13
B. November 12
C. November 11
D. November 10

Answer and Explanation

Answer: D

World Science Day for Peace and Development is an international day that highlights the important role that science has in society and is celebrated each year on November 10.

Question 7:India will host ‘No Money For Terror’ Conference by Financial Intelligence Units in __________ for the first time.
A. 2022
B. 2021
C. 2020
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: C

India will host ‘No Money For Terror’ Conference by Financial Intelligence Units in 2020 for the first time.

Question 8:Sanjay Gupta has been appointed as the Country manager at _________ India.
A. Google
B. Microsoft
C. Amazon
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: A

Sanjay Gupta has been appointed as the Country manager at Google India.

Question 9:____________ has signed an MoU with Muthoot Microfinance to serve Micro, Small and Medium Enterprises.
A. Indian Bank
B. South Indian Bank
C. Federal Bank
D. Dhanlaxmi Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Bank has signed an MoU with Muthoot Microfinance to serve Micro, Small and Medium Enterprises.

Question 10:Two-time Olympic ____________ champion Nicola Adams has announced her retirement from the sport.
A. Wrestling
B. Boxing
C. Sprinting
D. Weightlifting

Answer and Explanation

Answer: B

Two-time Olympic boxing champion Nicola Adams has announced her retirement from the sport.

Daily Current Affairs: 10 November

Daily Current Affairs 10 November 2019 Current Affairs Quiz 10 November 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest