Current Affairs Quiz 12 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 November 2018

Question 1: Who is the CEO of American Express?
A. Steven Squere
B. Stephen Squere
C. Steven Squeri
D. Stephen Squeri

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Stephen Squeri || Headquarters: New York City, United States

Question 2: Where is the headquarter of CCI?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Website: cci.gov.in || Founded: 14 October 2003 || Objectives: Prevent activities that have an adverse effect on competition in India || Jurisdiction: India || Headquarters: New Delhi

Question 3: VP M Venkaiah Naidu has inaugurated the Indian Armed Forces Memorial in __________.
A. England
B. Germany
C. Japan
D. France

Answer and Explanation

Answer: D

VP M Venkaiah Naidu has inaugurated the Indian Armed Forces Memorial in France.

Question 4: The _____________ Kolkata International Film Festival (KIFF) has begun at Netaji Indoor Stadium, Kolkata.
A. 24th
B. 25th
C. 26th
D. 23th

Answer and Explanation

Answer: A

The 24th Kolkata International Film Festival (KIFF) has begun at Netaji Indoor Stadium, Kolkata.

Question 5: __________ has won the 2018 London Press Freedom Award.
A. Swati Chaturvedi
B. Swati Malini
C. Shweta Chaturvedi
D. Shweta Malini

Answer and Explanation

Answer: A

Swati Chaturvedi has won the 2018 London Press Freedom Award.

Question 6: Suresh Prabhu led the delegation for the meeting for trade Ministers of RCEP member countries in ___________.
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Singapore
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

Suresh Prabhu led the delegation for the meeting for trade Ministers of RCEP member countries in Singapore which will be followed by the 2nd RCEP Leaders Summit on 14th November, 2018, in Singapore.

Question 7: __________ has been appointed as the CEO of Virgin Hyperloop One.
A. Jay Walder Fray
B. Joy Walder
C. Jay Walder
D. Key Walder

Answer and Explanation

Answer: C

Jay Walder has been appointed as the CEO of Virgin Hyperloop One.

Question 8: ____________ has been appointed as Chairperson of Competition Commission of India.
A. Ashok Kumar Gupta
B. Shahnand Kumar Gupta
C. Asha Kumar Gupta
D. Dhruv Kumar Gupta

Answer and Explanation

Answer: A

Ashok Kumar Gupta has been appointed as Chairperson of Competition Commission of India.

Question 9: The 66th Nehru Trophy Boat Race was held on the Punnamada Lake, near Alappuzha, __________.
A. Kerala
B. Tamilnadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

The 66th Nehru Trophy Boat Race was held on the Punnamada Lake, near Alappuzha, Kerala.

Question 10: Which of the following is not ASEAN members?
A. Brunei
B. Hong Kong
C. Cambodia
D. Laos

Answer and Explanation

Answer: B

10 ASEAN members – Brunei, Cambodia, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand, the Philippines, Laos and Vietnam

Daily Current Affairs: 12 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12

Daily Current Affairs 12 November 2018 Current Affairs Quiz 12 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest