Current Affairs Quiz 12 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12 November 2019

Question 1:_______________ honoured ShantaGokhale with Lifetime Achievement award for 2019.
A. Tata Literature Live!
B. Infosys Literature Live!
C. Reliance Literature Live!
D. Adani Literature Live!

Answer and Explanation

Answer: A

Tata Literature Live! Honoured ShantaGokhale with Lifetime Achievement award for 2019.

Question 2:Indian Oil Corporation Limited, commonly known as IndianOil is an Indian state government owned oil and gas company headquartered in ___________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Oil Corporation Limited, commonly known as IndianOil is an Indian state government owned oil and gas company headquartered in New Delhi Headquarters: New Delhi || Chairman: Sanjiv Singh

Question 3:According to ‘India Justice Report 2019’, ___________ is the top state in delivering justice to its citizens.
A. Maharashtra
B. Rajasthan
C. Gujarat
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

According to ‘India Justice Report 2019’, Maharashtra is the top state in delivering justice to its citizens.

Question 4:Italian movie ‘Despite the Fog’ will be the opening movie at the 50th edition of International Film Festival of India in ___________.
A. Goa
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Italian movie ‘Despite the Fog’ will be the opening movie at the 50th edition of International Film Festival of India in Goa.

Question 5:What is the Capital of Mauritius?
A. Port Louis
B. Saint Louis
C. Mark Louis
D. Jose Louis

Answer and Explanation

Answer: A

Mauritius: Capital: Port Louis || Currency: Mauritian rupee

Question 6:___________ has become the first Indian to be elected to the position of General Vice President at International Organisation Development Association.
A. Dr Vinay Shetty
B. Dr Vijaya Shetty
C. Dr Vinaya Shetty
D. Dr Vimay Shetty

Answer and Explanation

Answer: C

Dr Vinaya Shetty has become the first Indian to be elected to the position of General Vice President at International Organisation Development Association.

Question 7:Gujarat Government has given its nod to the world’s first CNG port terminal at ___________.
A. Surat
B. Jamnagar
C. Bhavnagar
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: C

Gujarat Government has given its nod to the world’s first CNG port terminal at Bhavnagar.

Question 8:Petroleum and Natural Gas Minister ___________ visited UAE to participate in the Inaugural Ministerial Session of Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference.
A. Jagat Prakash Nadda
B. Piyush Goyal
C. Prakash Javadekar
D. Dharmendra Pradhan

Answer and Explanation

Answer: D

Petroleum and Natural Gas Minister Dharmendra Pradhan visited UAE to participate in the Inaugural Ministerial Session of Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference

Question 9:________________ System of Central Board of Indirect Taxes (CBIC) has come into existence.
A. Documentation Identification Number
B. Document Identification Number
C. Documentation Identified Number
D. Document Identified Number

Answer and Explanation

Answer: A

Documentation Identification Number System of Central Board of Indirect Taxes (CBIC) has come into existence.

Question 10:_______________ Financial Service Company Moody’s has downgraded Economic Outlook of India to ‘Negative’ from ‘Stable’.
A. Germany
B. American
C. British
D. Japanese

Answer and Explanation

Answer: B

American Financial Service Company Moody’s has downgraded Economic Outlook of India to ‘Negative’ from ‘Stable’.

Daily Current Affairs: 12 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 12 November 2019 Current Affairs Quiz 12 November 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest