Current Affairs Quiz 13 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 November 2018

Question 1: Where is the headquarter of HSCC?
A. Ghaziabad
B. Noida
C. Gurugram
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: March 1983 || Headquarters: Noida || Type of business: Public Sector Undertakings || Key people: Gyanesh Pandey; (Chairman & MD)

Question 2: Who is the president of ADB?
A. KV Kamath
B. Takehiko Nakao
C. Narindar Batra
D. Thomas Bach

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mandaluyong, Philippines || President: Takehiko Nakao || Founded: 19 December 1966

Question 3: Who is the Army Chief General of India?
A. Bipin Rawat
B. VK Singh
C. Dalbir Singh
D. Diljeet Phogat

Answer and Explanation

Answer: A

The position is abbreviated as COAS in Indian Army, and usually held by a four-star officer in the rank of General. The current COAS is General Bipin Rawat, who took office on 31 December 2016 following the retirement of General Dalbir Singh.

Question 4: Planet Venus will be India’s 2nd Interplanetary Mission by ISRO in mid-____________.
A. 2023
B. 2020
C. 2024
D. 2025

Answer and Explanation

Answer: A

Planet Venus will be India’s 2nd Interplanetary Mission by ISRO in mid-2023.

Question 5: Union Govt. has awarded the ___________ Police for ‘good practices’ under the Crime and Criminal Tracking Network and Systems.
A. Meghalaya
B. Rajasthan
C. Gujarat
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: D

Union Govt. has awarded the Assam Police for ‘good practices’ under the Crime and Criminal Tracking Network and Systems.

Question 6: World’s First AI News Anchor has been launched in _____________.
A. South Korea
B. Japan
C. China
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

World’s First AI News Anchor has been launched in China.

Question 7: What is the capital of Palau?
A. Oceania
B. Palau City
C. Ngerulmud
D. Nigrathium

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Ngerulmud || Currency: USD || Continent: Oceania

Question 8: Energy Efficiency Services has signed a loan agreement with ADB of _________ USD to promote efficient energy usage in India.
A. $16 million
B. $15 million
C. $13 million
D. $14 million

Answer and Explanation

Answer: C

Energy Efficiency Services (EESL) has signed a loan agreement with ADB of $13 million USD to promote efficient energy usage in India.

Question 9: Book ‘Yoga And Mindfulness’ is authored by ____________.
A. Mansi Gulati
B. Mansi Neema
C. Sakshi Gulati
D. Sakshi Neema

Answer and Explanation

Answer: A

Book ‘Yoga And Mindfulness’ is authored by Mansi Gulati.

Question 10: Lewis Hamilton is a British racing driver who races in Formula One for ________ AMG Petronas.
A. BMW
B. Mercedes
C. Ferrari
D. Jaguar

Answer and Explanation

Answer: B

Lewis Hamilton is a British racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.

Daily Current Affairs: 13 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13

Daily Current Affairs 13 November 2018 Current Affairs Quiz 13 November 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest