Current Affairs Quiz 14 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 November 2018

Question 1: Who is the President of Badminton World Federation?
A. Poul-Erik Høyer
B. Andy Russell
C. John Mayor
D. Mario Gomez

Answer and Explanation

Answer: A

Badminton World Federation:- President – Poul-Erik Høyer || Headquarters – Kuala Lumpur, Malaysia

Question 2: Where is the head quarter of World Economic Forum?
A. Austria
B. Switzerland
C. Netherlands
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

World Economic Forum:- Headquarters: Cologny, Switzerland || Founder and Executive Chairman Professor Klaus Schwab || President: Børge Brende.

Question 3: India and Russia will hold joint military exercises ‘Exercise ___________ 2018’ in Jhansi in Uttar Pradesh.
A. Indra
B. RaInd
C. Ind-Rus
D. Rus-Ind

Answer and Explanation

Answer: A

India and Russia will hold joint military exercises ‘Exercise Indra 2018’ in Jhansi in Uttar Pradesh.

Question 4: The 3rd annual meeting of World Economic Forum’s (WEF) Global Future Councils has concluded in ___________.
A. Oman
B. Qatar
C. Saudi Arabia
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

The 3rd annual meeting of World Economic Forum’s (WEF) Global Future Councils has concluded in Dubai, UAE.

Question 5: ___________ has withdrawn ‘Ambassador of Conscience’ Award, from Myanmar Councillor Aung San Suu Kyi for not taking efforts to stop violence against Rohingya.
A. Armresty International
B. Transparency International
C. Amnesty International
D. Armforce International

Answer and Explanation

Answer: C

Amnesty International has withdrawn ‘Ambassador of Conscience’ Award, from Myanmar Councillor Aung San Suu Kyi for not taking efforts to stop violence against Rohingya.

Question 6: Czech Republic has defeated ___________ won the 2018 Fed Cup Trophy.
A. USSR
B. UK
C. USA
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: C

Czech Republic has defeated USA won the 2018 Fed Cup Trophy.

Question 7: Atletico Madrid’s Goalkeeper __________ has been named the goalkeeper of the year in La Liga Awards.
A. Ikar Casillas
B. Diego Lopaz
C. Jan Oblak
D. Marc Ter stagan

Answer and Explanation

Answer: C

Atletico Madrid’s Goalkeeper Jan Oblak has been named the goalkeeper of the year in La Liga Awards.

Question 8: The 38th edition of India International Trade Fair (IITF) 2018 was inaugurated by the Minister of State for Commerce & Industry,___________ in New Delhi.
A. Piyush Goyal
B. NC Chaudhary
C. Suresh Prabhu
D. CR Chaudhary

Answer and Explanation

Answer: D

The 38th edition of India International Trade Fair (IITF) 2018 was inaugurated by the Minister of State for Commerce & Industry, CR Chaudhary in New Delhi.

Question 9: Ayush Minister Shripad Naik has laid the foundation stone for the All India Institute of Ayurveda, Yoga and Naturopathy in __________.
A. Goa
B. Tripura
C. Nagaland
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: A

Ayush Minister Shripad Naik has laid the foundation stone for the All India Institute of Ayurveda, Yoga and Naturopathy in Goa.

Question 10: Exercise ________ is the bilateral Naval Exercise between India and Indonesia Navies.
A. Sagar Shakti
B. Samudra Shakti
C. Samudra Maitri
D. Sagar Maitri

Answer and Explanation

Answer: B

Exercise Samudra Shakti is the bilateral Naval Exercise between India and Indonesia Navies.

Daily Current Affairs: 14 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14

Daily Current Affairs 14 November 2018 Current Affairs Quiz 14 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest